Jaaroverzicht

Vers van de Pers

Campagne tegen homofobie in de sportwereld

Hoewel de maatschappij de laatste jaren op ve​el vlakken vooruit gegaan is, heersen er tot op de dag van vandaag nog steeds verschillende taboes. Eentje ervan willen we met deze campagne doorprikken. Homofobie in de sportwereld is een thema die we op deze manier bespreekbaar willen maken. ​
​Het idee kwam tot stand toen Simon Haerinck de jaarlijkse algemene vergadering bijwoonde op zijn roeiclub. Op een bepaald moment werd de vernieuwde ledenlijst doorgegeven. Op 300 leden telt de club maar 2 holebi's, waarvan Simon er één is. Een bijzonder laag percentage. ​
​Hoe komt dit vragen we ons af? Durven jonge sporters zich niet te outen in teamverband? Of zetten holebi's niet snel de stap richting een teamsport? En eigenlijk kunnen we dit probleem doortrekken naar alle sporten. Kan jij 5 bekende holebi-topsporters opnoemen?​
​Om die drempel te verlagen lanceren we de hashtag 'same sport, different sexuality'. Hierbij hopen we hetero sporters aan te zetten om op de foto te gaan met hun holebi mede-sporter. ​Een duidelijk signaal van aanvaarding.
​Vier Gentse roeiers (Simon Haerinck, Henri Steyaert, Niels Boone en Ruben Claeys) hebben onder begeleiding van fotograaf Louis Kerckhof en MUA Suki Minne-Goossens de eerste stap hierin gezet.​
We hopen dat velen ons voorbeeld volgen. ​Er is ook een reportage op Focus-wtv.

homofobie1
​We willen vooral aantonen dat bij het sporten niet de geaardheid centraal staat maar wel de inzet voor de sport zelf, de winnaarsmentaliteit, het teamverband en het trainen voor eenzelfde doel. Het is een doodzonde als (jonge) sporters hun geaardheid moeten verbergen uit angst voor de reacties.​
​Daarom richten wij ons tot u en vragen wij uw hulp. We hopen op een zo groot mogelijk bereik zodat onze positieve boodschap viraal gaat. ​

homofobie2

 

23/11 Open Belgian Indoor rowing Championship - ARV

ARVlogo

 

  Klik op het logo voor de volledige uitslag 

 

 

 

2019indoormedailles

Nieuw Belgisch record indoor M 5.50.20 Ward Lemmelijn PXL!
BOIC: “Slechts 1 op 4 bestuurders van sportfederaties in ons land is een vrouw”
women sportsSlechts 23 procent van de bestuurders van overkoepelende olympische sportfederaties in ons land is een vrouw. In Vlaanderen gaat het om 16 procent, in Wallonië om 29 procent. Dat blijkt uit een recent internationaal onderzoek waarvan de cijfers dinsdag in Leuven werden bekendgemaakt tijdens een colloquium georganiseerd door de Task Force “Woman & Sports” van het BOIC. Klik op het logo hiernaast voor een eerste filmpje.
In het kader van dit onderzoek werden data verzameld in 18 EU-landen. Terwijl vrouwen in deze landen goed zijn voor 31 procent van de leden, zijn ze slechts voor 23 procent vertegenwoordigd in de bestuurraden van de nationale sportfederaties en leveren ze 8 procent van de voorzitters. In Vlaanderen is er slechts één vrouwelijke voorzitter op 32 federaties, in Wallonië is dat 3 op 29. Ook het aantal vrouwelijke coaches - 20 procent in Vlaanderen en 25 procent in Wallonië - is aan de lage kant. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 23 procent van de sportfederaties een plan heeft voor meer gendergelijkheid.
Tijdens de studiedag werden ook de resultaten gepubliceerd van een bevraging die het BOIC in ons land hield onder 214 vrouwelijke bestuurders, atleten, officials en coaches. 68,2 procent onder hen is van oordeel dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de bestuursstructuren van de sportfederaties. Van de bevraagde bestuursleden vindt 60,9 procent het belangrijk voor een sportfederatie dat verschillende vrouwen vertegenwoordigd zijn in het bestuur en is 65,2 procent van oordeel dat de mening van de vrouw in de besturen op dezelfde manier gerespecteerd wordt als die van de man.
BOICWomenTaskForceGrote ontevredenheid
Uit deze enquête blijkt een grote ontevredenheid bij de vrouwelijke atleten over de media-aandacht en de vergoedingen die ze ontvangen. Liefst 70 procent van de ondervraagden heeft kritiek op het feit dat vrouwen niet evenveel media-aandacht krijgen als hun mannelijke collega’s en 72 procent is van oordeel dat de vrouwelijke atlete op financieel vlak als de mindere wordt beschouwd. Een belangrijke minderheid van 34,1 procent is overigens van oordeel dat vrouwen tijdens hun carrière in de sport regelmatig worden geconfronteerd met intimidatie.
In de marge van de studie stelde ex-tennisster en coach Dominique Monami dat er wat de aanwezigheid betreft van vrouwen in de bestuursorganen van sportorganisaties “bij een deel van mannen een mentaliteitswijziging nodig is”. “Ze moeten stilaan gaan beseffen dat vrouwen wel degelijk een toegevoegde waarde hebben in de uittekening van het beleid. Vrouwen hebben immers andere inzichten dan mannen en zijn daarom complementair. Om vrouwen aan te trekken voor deze functies moeten mannen ook laten voelen dat ze welkom zijn en een meerwaarde betekenen voor het bestuur.”
Dat vrouwelijke sporten in de media komen is erg belangrijk om ook andere vrouwen aan te zetten om die sporten te gaan beoefenen
Ook Monami zegt zich te storen aan de onevenwichtige benadering van media als het om mannelijke of vrouwelijke sporters gaat en het feit dat vrouwelijke atleten veel minder dan hun mannelijke collega’s gepromoot worden in de media. “Eindelijk begint er wat te roeren en komen bijvoorbeeld ook vrouwelijke voetballers en veldrijders aan bod. Dat vrouwelijke sporten in de media komen is erg belangrijk om ook andere vrouwen aan te zetten om die sporten te gaan beoefenen.” (tekst overgenomen van HLN).
Foto: BOIC Women Task Force.
Leden zijn Dominique Gavage, Dominique Monami, Luc Rampaer, Matthias Van Baelen en Gwenda Stevens. Klik op de foto voor een tweede filmpje over het colloquium.

De internationale roeifederatie (FISA) heeft recentelijk de antidoping reglementering aangepast om in orde te zijn met de WADA code. De regels gaan onmiddellijk in voege. Klik op onderstaande logo voor de aanpassingen.

Updated Anti-Doping Bye-Laws to reflect the incorporation of the Anti-Doping Division of the Court of Arbitration of Sport

logoThe FISA Council has recently changed the FISA Anti-Doping Bye-Laws to reflect the utilisation of the Anti-Doping Division of the Court of Arbitration of Sport as the independent authority for hearings, adjudication of any violations and determination of sanctions in accordance with the World Anti-Doping Code. These changes come into effect immediately. Click on the logo for the changes.

Resultaten lange afstandswedstrijd Netekanaal 1/11

netekanaal

 

  Klik op afbeelding voor de uitslagen.

 

 

 

 

 

Beste clubbestuurders,

Dit weekend, op 19 & 20 oktober, wordt de 2de editie van het sportfestival WILL Sports georganiseerd in Kortrijk Xpo. WILL Sports is een uniek sportevent gericht op actieve sporters die hun prestaties wensen te verbeteren. WILL sports biedt een gevarieerd programma met zowel key-note sessies van actieve sporters en coaches als doe-clinics. Naast o.a. Wout Van Aert, Arthur Van Doren, Delfine Persoon, Stoffel Vandoorne… maken Tim Brys en Gwenda Stevens er ook hun opwachting.

willsports2

Klik op bovenstaand logo voor meer details!

19/10 roeimarathon Luik - RSNM

rsnm

 Klik op het logo voor de uitslagen. Winnaar:C2X SNUB/UNL - Alain Lewuillon-Myriam Lecrenier

 eerste per type/cat: C4X+: CRB/UNL; ZX: RSNM; C3X: mxt Köln; 1X: Emmanuel Kervyn (3Y); C5X:   Kepler/Bonn; 4X: RSNM/UNL; dame: Alexandre Rosinski (RCNV)

 

Affi KBRJeugdstage2019

 

Op de jeugdstage waren 28 jongeren van KRB, TRT, KRCG, KRSG & ARV.
Begeleiders waren Nicole Vermeulen, Katia Rottiers, Chloé Hautekeete, Ken en Karen Baetslé en dan op zondag ook Willy De Man.
Gwenda Stevens was er enkel op zaterdag en Fernand Peeters was de beide dagen van dienst als huisfotograaf en begeleider van het botengebruik.
jongerenstage2019

 

 

 

 

 

 

12/10 VRL-Jeugdroeihappening Gent - GRS

VRL

  Klik op het logo voor de volledige uitslag (78 deelnemers).  Winnaar werd Mats Beuckelaers (GRS) in 3.05.91 voor Juul Peryn (GRS) 3.07.88 en Jules Vanoverschelde (TRT) 3.08.42.   Eerste meisje werd Phoebe Dewitte (KRNSO) 3.09.04 en Julie De Clercq (KRCG) 3.09.31.  Het clubklassement werd gewonnen door GRS 44 ptn; KRNSO 29 ptn en KRCG 21 ptn.

 

 

hogent

Wij zijn laatstejaarsstudenten textieltechnologie aan HoGent. Zoals jullie wellicht weten, zullen de olympische spelen in Tokio erg warm en vochtig zijn. Om deze redenen zijn wij bezig met de ontwikkeling van een verkoelend roeierspak. Om een beter zicht te krijgen op de wensen van roeiers en de huidige situatie hebben wij een enquête opgesteld. Zou u deze bevraging willen verspreiden onder uw leden en zo ons project helpen vormgeven? Roeiers kunnen de enquête invullen via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKt5yMqLMmxKZLO7jgxPuY9dsXszHjbWls0qv-v3QOTUvVLg/viewform?usp=sf_link

Alvast bedankt, Ann, Fien, Jasmin en Michelle

 

PERSBERICHT – Olympische lichtgewichtroeiers beklimmen de Mont Ventoux op 5 oktober 2019
mont ventoux
Vandaag werd het startschot van het nieuwe roeiseizoen gegeven aan de voet van de Mont Ventoux. Vier lichtgewichtroeiers hebben de reus van de Provence beklommen. Het team bestond uit de Belgian Lightweight Double Tim Brys en Niels Van Zandweghe die eind augustus hun ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo konden veroveren. Ze werden vergezeld door lichtgewichtroeiers Marlon Colpaert en Tibo Vyvey. Zij finishten afgelopen zomer als vijfde op het WK U23 in Sarasota (Florida), eveneens in de lichte dubbeltwee. De roeiers werden begeleid door technisch directeur Dominique Basset en coach Frans Claes.
Er staat nog een Olympische stage in Avis (Portugal) in december en een buitenlandse stage in februari op het programma waar de atleten zich zullen klaarstomen richting het nieuwe seizoen en de Olympische Spelen in Tokyo.

De resultaten van de Bekers van België zijn bekend (zie Nationaal-Bekers van België), alsook het eindklassement van het allroundcriterium voor de jeugd van de VRL (zie Nationaal-Jongerenwerking).

 

5/10 4H de l’aviron francophone - RCNV

 RCNV

 

 

Klik op logo hiernaast voor de uitslag

 

 

 

28-29/9 Kampioenschap van België lange boten - KBR/RSNB

KBRlogo2014def

 RSNBlogo

 

Klik op de logo's hiernaast voor de uitslagen

  

goudbannerlang

medailles2019           

 klik op afbeelding hiernaast voor de medaillewinnaars tijdens de kampioenschappen lange   boten

 

Selectietraject topsport 2020

Het evaluatie- en selectietraject voor 2020 werd vastgelegd door de technisch directeur. 
Klik hier om het reglement te openen. 

Daarnaast werd ook de topsportkalender 2020 voor elke categorie van roeiers vastgelegd

Klik hier voor de kalender voor het najaar 2019 
Klik hier voor de algemene kalender 2020
Klik hier voor de kalender van de LM2x
Klik hier voor de kalender van de senioren A
Klik hier voor de kalender van de senioren B
Klik hier voor de kalender van de junioren A
Klik hier voor de kalender van de junioren B 

LET OP: dopingregels wijzigen voor minderjarige sporters!

Vanaf 1 januari 2020 wijzigen de dopingregels voor minderjarige sporters: dan zullen ze een ‘toestemming wegens therapeutische noodzaak (TTN)’ moeten aanvragen als ze bij een dopingtest het gebruik van een geneesmiddel met op de dopinglijst vermelde stoffen moeten rechtvaardigen. Tot op heden volstond het als ze een doktersattest toonden tijdens een dopingcontrole. Betekent dit nu dat iedere minderjarige sporter een TTN moet aanvragen? NADO Vlaanderen geeft je meer uitleg. Lees meer

21/9 jeugdtriatlon - KRNSO

krnso

 Klik op het logo voor de uitslag

 JW10: Peene Ella (KRNSO): lopen 3.41.29 (1) - slalom 1.21.08 (2) - lijn 1.17.83 (1) - totaal 89  ptn

JM10: Thiel Sebbe (BTR) lopen 3.34.47 (1) - slalom 1.26.22 (1) - lijn 1.29.36 (2) - totaal 89  ptn         

JW12: Van Ingelgem Edith (KRSG) lopen 3.38.57 (2) - slalom 1.04.58 (1) - lijn 2.13.34 (1) - totaal 89  ptn     

JM12: De Smet Fin (KRSG) lopen 3.07.16 (1) - slalom 0.56.57 (1) - lijn 2.04.54 (1) - totaal 90  ptn         

JW14: Janssens Marit (KRNSO) lopen 6.02.42 (4) - slalom 0.49.62 (1) - lijn 4.06.54 (1) - totaal 87  ptn

JM14: De Man Jonathan (KRCG) lopen 4.56.51 (1) - slalom 0.51.00 (4) - lijn 3.53.68 (3) - totaal 85  ptn.

Het clubklassement werd gewonnen door KRNSO (89ptn) voor KRCG (68ptn)

14-15/9 - 123° Int.Regatta-30° sprintcup - KRCG

krcglogo

 

  

 Klik op logo hiernaast voor de uitslagen

 

 

 

 

11-15/9 World Rowing Masters Regatta - Budapest (HUN)

2019VelenceHUN

Klik op de hoofding voor alle daguitslagenwrmr2019Logo

Klik op de afbeelding hiernaast voor de uitslagen der Belgen 

 

 Belgisch kamprechter: Yves De Jonge.

 Belgische inschrijvingen: UNL (Somers); RCNT (Leulier); KRSG (Rotiers+Vinckier); The OAR (diverse teams); RCNV (Fastre)

 

 

7-8/9 Jeugdtriatlon+Trofee van Vlaanderen - KRSG

krsg

Klik op logo hierboven voor het voorprogramma

krsg

 klik op afbeelding links voor de uitslag Trofee van Vlaanderen (clubklassement: KRSG; KRCG; GRS)

 

krsg

  klik op afbeelding links voor de uitslag van de jeugdtriatlon 

 

 

7-8/9 EK u23 - Ioannina (GRE)

2019u23

ioanninaminiGeen Belgische deelname! Klik op hoofding voor de samenvatting der uitslagen

 Klik op afbeelding hiernaast voor de finaleresultaten  

 

2022Hazewinkel

 

Gisterenavond (1/9) hebben wij de organisatie toebedeeld gekregen tijdens de European Meeting, dit na een bidprocedure, voor de 2022 European Championships –23 te Hazewinkel. Wij waren de enige kandidaat voor dat jaar dus diende er geen voting gedaan worden.
Dus werk aan de winkel voor de komende jaren Knipogende emoticon! En het belangrijkste is dat Hazewinkel opnieuw een organisatie heeft voor 2-4 september 2022!

 

 

 

25/8-1/9 WK senior Linz (AUT)

2019LinzB

Klik op de hoofding voor de finaleresultaten +de samenvatting van alle uitslagen.
Hieronder de geselecteerden (klik op hun foto's voor hun uitslagen):    

tibo

 25/8 - H2: 1.GBR 7.11.48; 2.SLO; 3.CRO; 4.BEL 7.32.02; 5.POR; 6.UZB (1-3>Q; 4-6>R)

 26/8 - R: 1.IRL 7.28.07; 2.BRA; 3.SWE; 4.BEL 7.37.00; 5.URU (1-2>Q; 3-5>S E/F)

 28/8 - S E/F: 1.SVK 7.14.06; 2.ESP; 3.BEL 7.15.09; 4. IND (1-3> FE; 4> FF)

 29/8 - F E: 1.KOR 6.59.56; 2.SVK; 3.ESP; 4.BEL 7.04.61; 5.SWE; 6.URU. Tibo eindigt 28°!

LM1X Tibo Vyvey  
timniels

 25/8 - H4: 1.BEL 6.28.46; 2.CAN 6.29.80; 3.AUT; 4.SVK; 5.MKD (1-3>Q; 4-5>R)

 28/8 - Q4: 1.CHN 6.25.11; 2.BEL 6.26.12; 3.AUS; 4.SUI; 5.UKR; 6.SVK (1-3> S A/B; 4-6> S C/D) 

 29/8 - S A/B: 1.IRL 6.13.46; 2.GER; 3.NOR; 4.BEL 6.17.06; 5.AUS; 6.CAN  (1-3> F A; 4-6> F B)

 31/8 - F B: 1.BEL 6.30.74; 2.AUS 6.32.98; 3.CAN; 4.CZE; 5.NZL; 6.CHN. Tim en Niels eindigen 7°!     

LM2X Tim Brys-Niels Van Zandweghe niels tim 
louis

Tijdens de trainingsessies verdronk de witrus RYSHKEVICH Dzmitry (zie foto rechts) zodat er nog 26 deelnemers zijn in PR1M1X!

 25/8 - H2: 1.BRA 10.20.19; 2.USA; 3.CHN; 4.BEL 11.24.23; 5.KOR, 6.PAR

 28/8 - R: 1. RUS 9.51.28; 2.ITA; 3.BEL 10.51.00; 4.MEX (1-2>S A/B; 3-4>S C/D)

 29/8 - S C/D: 1.HUN 10.35.57; 2.KOR; 3.BEL 10.42.56; 4.JPN; 5.PAR (1-3> F C)

1/9 - F C: 1.GER 10.34.70; 2.BEL 10.42.72; 3.ARG; 4.KOR; 5.HUN; 6.CAN.        Louis eindigt 14°.

PR1M1X Louis Toussaint  

 

31/8 Brugge Challenge Cup + Jeugdduathlon - KRB

krb150j

 

 Klik op logo hiernaast voor de uitslag van de jeugdduathlon

  krb150j

 Klik op logo hiernaast voor de uitslag van de 150j Brugge Challenge

krb150j

 

Klik op logo hiernaast voor deuitslag van de Corporate Challenge met volgende firma's:

LOG FLOW / TE CONNECTIVITY / PATTYN PACKING / VALTECH / DEME / BESIX / TRANSWEST

MBZ PORTOFZEEBRUGGE / VOKA / CCC MIXED CREW

 

10 boten raken onherstelbaar beschadigd door stormweer: roeiclub start crowdfunding

krnso1

De Oostendse roeiclub KRNSO is een crowdfunding gestart nadat tien roeiboten voor de jeugd ernstig beschadigd raakten. “De jeugdwerking komt in het gedrang. We hoopten dat de skiffs te herstellen waren, maar het verdict is zwaar. Ze zijn onherroepelijk beschadigd. De aankoop van tien nieuwe skiffs zal ons 30.000 euro kosten, een bedrag dat we niet zomaar voorhanden hebben in de club”, getuigt voorzitter Daniël Deweert.

Zaterdag 10 augustus was een stormachtige dag met rukwinden tot 100 kilometer per uur. De leden van de KRNSO, voluit de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende, besloten die dag binnen in het clubgebouw te trainen met onder meer ergometers. “Om plaats te maken hadden we een kar met tien skiffs buiten gezet. Zo’n kar weegt 250 kilo en is normaalgezien onwrikbaar wanneer de remmen opstaan. Maar de remmen waren blijkbaar niet bestand tegen dergelijke rukwinden”, doet bestuurslid en PR-manager Guy Vansteenkiste het verhaal. 

Voorzitter Daniël Deweert en bestuurslid Guy Vansteenkiste bij de kapotte roeiboten van de jeugdreeksen.

krnso2

Guy Vansteenkiste toont de gaten in de skiffs. Die blijken onherstelbaar. Ramp

De kar met tien roeiboten schoof weg richting de trappen aan het kanaal en kantelde op het ponton. Het gevolg: verschillende roeiboten kraakten doormidden en andere vertoonden gaten en barsten in het polyester. “We hadden echt gehoopt dat de meeste skiffs te herstellen waren. Een exemplaar kost liefst 3.000 euro. Een expert kwam de schade opmeten, maar zijn oordeel was bikkelhard. De schade is te groot om te herstellen. Een ramp dus”, gaat Vansteenkiste verder. De skiffs werden gebruikt voor trainingen en wedstrijden van de jeugd. Er stond nog een kar met jeugdskiffs binnen in het gebouw, dus zijn er momenteel nog tien exemplaren over.

“Dit voorval brengt onze jeugdwerking in het gedrang”, pikt voorzitter Daniël Deweerdt in. “Wij kunnen niet zomaar 30.000 euro op tafel leggen om nieuwe skiffs te kopen. Dat geld hebben we niet zomaar voorhanden binnen de club. Ook de timing is hoogst ongelukkig, gezien er in september het Belgisch kampioenschap is en er volop getraind moet worden. Voorlopig moeten onze jonge leden zich behelpen met afwisselend te roeien op dezelfde skiff, maar dat is verre van ideaal”, voegt de voorzitter toe.

krnso3Bestuurslid Guy Vansteenkiste op de plek waar de kar met skiffs kantelde. In de achtergrond liggen de sloepen voor de Walvissloepenrace van zaterdag. 

Fundraising: De leden zijn aangeslagen door het voorval. “Maar tegelijkertijd zien we ook een ongelofelijke veerkracht bij hen. Ze steken de koppen bijeen en zetten acties op touw. We zijn een heus fundraisingproject gestart en hopen 30.000 euro te verzamelen. Intussen hebben al heel wat mensen een groot of klein bedrag gestort. We zijn daar ontzettend dankbaar voor”, voegt Guy Vansteenkiste weer toe. Sponsors Multitech en Benchmark Telecom zorgden elk al voor de financiering van een nieuwe skiff, waardoor er momenteel nog acht stuks nodig zijn. “We hopen zo snel mogelijk nieuwe skiffs te kunnen bestellen”, besluiten Guy en Daniël. Dit weekend gaat ook de jaarlijkse Walvissloepenrace door bij de KRNSO, een roeiwedstrijd tussen bedrijven uit de regio. Ook die inkomsten zullen worden aangewend voor nieuwe skiffs. Wie de roeiclub wil helpen, kan storten kan via deze link.     foto's: Bart Boterman

 

25/8 1000 meter van RCAE - Liège

 1000mRCAE

 Klik op logo hiernaast voor de uitslagen

 

 

7 - 11/8 WK junior - Tokyo (JAP)

2019Tokyo

2019WRJChamps Klik op de hoofding voor de finaleresultaten.

 Klik op het logo hiernaast voor de samenvatting van alle uitslagen 

Geselecteerd:

1XJMJM1X Tristan Vandenbussche (klik op zijn foto voor zijn uitslagen tot nu)

 7/8 - H1: 1.BEL 7.06.75; 2.SUI 7.12.79; 3.POR; 4.TPE; 5.PAN (1-2 > S A/B; 3-5 > R)

 10/8 - S A/B: 1.BUL 7.02.70; 2.BEL 7.04.52; 3.POL; 4.CYP; 5.POR; 6.NED

 11/8 - F A: 1.BLR 7.15.98; 2.BEL 7.18.92; 3.SUI; 4.ITA; 5.BUL; 6.POL

Tristan haalt zilver! Bravo!!!

  

2 JMJM2- Florian Chalmet-Henri Steyaert (klik op hun foto voor hun uitslagen tot nu)

 7/8 - H3: 1.ITA 6.47.52; 2.BEL 6.49.40; 3.CRO; 4.SUI; 5.GBR (1-3 > S A/B; 4-5 > R)

 10/8 - S A/B1: 1.ROU 6.40.99; 2.FRA; 3.BEL 6.49.76; 4.SUI; 5.RSA; 6.MEX

 11/8 - F A: 1.ROU 6.56.79; 2.ITA; 3.GER; 4.CRO; 5.FRA; 6.BEL 7.18.22

Florian en Henri eindigen 6° in de A-finale! Goed gedaan!  

2XJWJW2X Caitlin Govaert-Jeanne Lenom (klik op hun foto voor hun uitslagen tot nu)

 7/8 - H3: 1.BEL 7.19.67; 2.USA 7.23.70; 3.RSA; 4.DEN; 5.NOR (1 > S A/B; 2-5 R)

 10/8 - S A/B: 1.NED 7.06.94; 2.LTU; 3.IRL; 4.ITA; 5.BEL 7.16.36; 6.RUS

 11/8 - F B: 1.ITA 7.33.27; 2.BEL 7.37.19; 3.USA; 4.GBR; 5.RSA; 6.RUS

 Caitlin en Jeanne eindigen 2° in de B-finale = 8° in totaal!

 Naast Dominique Basset zijn de begeleiders Hannes Obreno (1XJM), Olivier Olbregts (2XJW), Evelien Ameel (2-JM), kinesiste: Mailis Olbregts

podiumtristan

Podium 1XJM: Tristan Vandenbussche (2°) - Ivan Brynza (BLR - 1°) - Tim Roth (SUI - 3°) Foto = FISA Igor Meyer

 

2 - 4/8 Coupe de la Jeunesse - Corgeno (ITA)

cropped header

corgenologo

 Klik op de hoofding voor de finaleresultaten over de 3 dagen..

 Klik op het logo hiernaast voor de uitslagen.

 Het totaalklassement werd gewonnen door Italië met 297ptn.

Geselecteerd:

1XJMJM1X Florian Bailly (klik op zijn foto voor zijn uitslagen)

 3/8 > heat: 5° in 7.41.02; finale B: 5° in 8.01.03 > = 11°

 4/8 > heat: 5° in 7.40.71; finale B: 2° in 7.29.10 > = 8°

 2XJMJM2X Nathan Antonissen-Flavio Decoster (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 3/8 > heat: 2° in 6.48.69; finale A: 6° in 7.11.89 > = 6°

 4/8 > heat: 2° in 6.46.42; finale A: 4° in 6.47.60 > = 4°

1XJWJW1X Astrid Van Roy (klik op haar foto voor haar uitslagen)

 3/8 > heat: 1° in 8.16.38; finale A: 5° in 8.39.93 > = 5°

 4/8 > heat: 2° in 8.21.19; finale A: 6° in 8.25.28 > = 6°

2XJWJW2X Emma Gabriel-Eloise Joris (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 3/8 > heat: 3° in 7.43.44; finale B: 2° in 8.09.36 > = 8°

 4/8 > heat: 3° in 7.39.10; finale B: 1° in 7.47.56 > = 7°

 Hieronder: Paul Mosser-Johan De Wispelaere-Piet Graus-Thijs Nieuwenhuyse (begeleiders) /Florian-Nathan-Flavio-Astrid-Eloise-Emma.  Klik op de foto voor een fotoreeks getrokken door Koen Antonissen.

selectie beg

classification2019

Komende organisaties Coupe de la Jeunesse:

2020 > Ottensheim - Linz - Oostenrijk 

2021 > Castrelo de Mino - Spagne

 

24-28/7 WK u23 Sarasota-Bradenton (USA)

2019Sarasota

Klik op de hoofding voor de finale-uitslagen2019WRU23Champ

Klik op het logo hiernaast voor de samenvatting van alle uitslagen 

2XBLMGeselecteerd: 2XBML Tibo Vyvey(KRB)-Marlon Colpaert(KRNSO) (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 25/7 - 14u40 (Belgische tijd) - H2: 1.BEL 6.27.56; 2.NZL 6.36.90; 3. URU; 4.HKG (1-3 > S A/B; 4 > R)

 27/7 S A/B - 15u25: 1.SUI 6.26.75; 2.ESP 6.28.94, 3.BEL 6.31.79, 4.AUS; 5.POR; 6.URU (1-3 > FA;4-6 > FB)

 28/7 F A - 17u20: 1.GER 6.22.98; 2.ITA 6.24.98; 4.SUI 6.27.30; 4.ESP 6.29.68; 5.BEL 6.32.27; 6.GRE

 Marlon en Tibo eindigen 5de! Proficiat aan het ganse team, met ook trainer Jeroen Neus, technisch directeur Dominique Basset en kiné Tessa Crois!

De weersomstandigheden waren soms nogal spookachtig (zie hieronder)

 stormweer1stormweer2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-14/07/2019 - Worldcup III Rotterdam (NED)

wrc2019 3

Geselecteerd: Tim Brys (KRCG)-Niels Van Zandweghe (BTR) in 2XLM; Louis Toussaint (RCNSM) in PR1M1X. Klik op hoofding voor de finaleresultaten en  de uitslagen dag 1+2+3.

LT

 Louis Toussaint (RCNSM) in PR1M1X (klik op zijn foto voor zijn resultaten)

12/7 - H2 - 14h38: 1.UKR 10.14.95; 2.POL; 3.ISR; 4.BEL 11.33.95 (1 > F A; 2-4 > R).

13/7 - R4 - 10h20: 1.LTU 10.49.14; 2.POL; 3.ISR; 4.BEL 11.07.12; 5.HUN; 6.GER ( 1-4 > F A; 5-6>FB)

14/7 - FA - 10h51: 1.UKR 10.32.16; 2.BRA; 3.LTU; 4.ISR; 5.POL; 6.BEL 11.24.12

 Louis eindigt 6de.

 

timnielsboic

 Tim Brys (KRCG)-Niels Van Zandweghe (BTR) in 2XLM (klik op hun foto voor hun resultaten)

 12/7 - 17u55 (time trial systeem wegens weersomstandigheden: 1.NOR 6.51.13; 2.BEL 6.52.09; 3.SLO; 4.GER2; 5.HKG2 (1 > S A/B; 2-5 > R) 

 13/7 - 12h25 S A/B2: 1.NOR 6.40.92; 2.NZL; 3.BEL 6.44.98; 4.CHN; 5.GBR2; 6.POR1 (1-3 F A; 4-6 F B)

 14/7 - FA - 13h03: 1.GER 7.01.59; 2.IRL; 3.NOR; 4.BEL 7.05.33; 5.NZL; 6.AUS 

 Tim en Niels eindigen 4de.

 

 

3-7/07/2019 - Henley Royal Regatta (GBR)

hrr

 henleyM8b

 Frederick Tison (GRS) roeide tijdens de Henley Royal Regatta in 8+M, in mixte met East India Club.

 In de reeksen werden zij geklopt door Leander Club met anderhalve lengte en zijn zo uitgeschakeld.

 

23/06/2019 - Jeugdtriatlon - TRT

trt

 Klik op het logo voor de uitslag

 JW10: Peene Ella (KRNSO): lopen 4.47.49 (1) - slalom 1.42.93 (2) - lijn 1.33.90 (1) - totaal 89  ptn

JM10: De Man Justin (KRCG) lopen 5.06.14 (2) - slalom 1.36.88 (1) - lijn 1.33.93 (1) - totaal 89  ptn         

JW12: Florquin Fiona (KRCG) lopen 4.09.52 (1) - slalom 1.15.78 (1) - lijn 2.51.06 (1) - totaal 90  ptn     

JM12: Boucquez Robbe (KRNSO) lopen 3.49.27 (3) - slalom 1.07.10 (1) - lijn 2.39.42 (3) - totaal 86  ptn         

JW14: Vanheste Cato (KRNSO) lopen 8.33.31 (4) - slalom 1.00.31 (1) - lijn 4.44.90 (1) - totaal 87  ptn

JM14: De Man Jonathan (KRCG) lopen 6.47.36 (1) - slalom 1.01.59 (3) - lijn 4.54.73 (6) - totaal 83  ptn.

 

22/06/2019 - Handicap - RCNV

CNVlogo

Klik op het logo voor de uitslagen.

Winnaars: SNUB in C3 met Georges De Cock-Bruno en Alain Lewuillon in 30.07.46 voor de van UNL/RCAE in 30.33.29.

Er waren 42 ploegen aan de start.

 

21-23/06/2019 - Worldcup II Poznan (POL)

wrc2019 2

klik op de hoofding voor de finaleresultaten.

louis rcnsm

 Geselecteerd: Louis Tousaint (RCNSM) in PR1M1X (klik op zijn foto voor zijn uitslagen).

 21/6 - H1: 1.GBR2 9.48.79; 2.BLR; 3.LTU; 4.BEL 11.06.28; 5.ITA2 (1-3>S A/B; 4..>R)

 21/6 - R: 1.BEL 10.52.68; 2.HUN 11.03.50; 3.NGR; 4.ITA2 (Louis naar S A/B)

 22/6 - S A/B: 1.UKR 10.57.16; 2.LTU; 3.FRA; 4.BLR; 5.POL; 6.BEL 12.05.77

 23/6 - F B: 1.POL 11.26.21; 2.GER; 3.BLR; 4.BEL 12.01.65; 5.HUN; 6.NGR

  

21-23/06/2019 - Henley Womens Regatta (GBR)

henley

 

 Eveline Peleman (KRSG) behaalde een knappe tweede plaats tijdens de Henley Women Regatta in 1XLW, na L. Macro van Bath Univ, die won in 5.48.6

 

 

 

De Koninklijke Belgische Roeibond zoekt kandidaat-kamprechters, bekijk onderstaande filmpjes

 

 

(Korte versie en lange versie)

 

Overlijden Denise De Schouwer

De voorzitster, leden van de raad van bestuur van de KBR en de webmaster betuigen hierbij hun innige deelneming aan Georges en Patricia en hun familie. Klik op de afbeeldingen hieronder voor het overlijdensbericht.

 

ovldenisegeorges denise

 

VRLtoertocht

31/05-2/06/2019 - Europees kampioenschap Senior - Luzern

titel

 Werden hiervoor geselecteerd: 1X M Pierre De Loof en 2X LM Tim Brys-Niels Van Zandweghe. Klik op hoofding voor de finaleuitslagen + alle uitslagen.

PDL

 1X M Pierre De Loof (klik op zijn foto voor zijn uitslagen) 

 31/5 - H4: 1.GER 6.48.71; 2.SUI; 3.BEL 6.59.02; 4.TUR; 5.SRB (1-4>Q; 5>R)

 1/6 - Q3: 1.CZE 6.59.22; 2.NOR; 3.ROU; 4.BEL 7.01.10; 5.AZE; 6.ESP (1-3>S A/B; 4-6> S C/D)          

 1/6 - S C/D: 1.LTU 7.00.31; 2.POL; 3.BEL 7.07.03; 4.SRB; 5.HUN; 6.MON

 2/6 - F C: 1.POL 7.00.14; 2.AZE; 3.ISR; 4.LTU; 5.ITA; 6.BEL 7.11.41 = 18° in totaal.

timnielsboic 2X LM Tim Brys-Niels Van Zandweghe (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 31/5 - H1: 1.GER 6.16.70; 2.BEL 6.19.50; 3.SVK; 4.POL; 5.FRA; 6.MKD (1-2>S A/B; 3-6>R)

 1/6 - S AB2: 1.ITA 6.17.28; 2.BEL 6.18.06; 3.DEN; 4.POL; 5.GBR; 6.AUT (1-3> F A; 4-6> F B)          

 2/6 - F A: 1.GER 6.12.58; 2.ITA; 3.BEL 6.15.51; 4.ESP; 5.IRL; 6.DEN = bronzen medaille!!! Proficiat!

 

 

1/06/2019 - Jeugdtriatlon - BTR

BTRlogo

 Klik op het logo voor de uitslag

 JW10: Peene Ella (KRNSO): lopen 4.18.36 (1) - slalom 0.50.21 (1) - lijn 1.22.11 (2) - totaal 89  ptn

JM10: De Man Justin (KRCG) lopen 4.46.62 (1) - slalom 1.03.05 (1) - lijn 1.23.02 (1) - totaal 90  ptn         

JW12: Speeckaert Dorien (KRCG) lopen 4.18.64 (2) - slalom 0.46.01 (1) - lijn 2.17.31 (1) - totaal 89  ptn     

JM12: Boucquez Robbe (KRNSO) lopen 3.44.76 (3) - slalom 0.32.90 (1) - lijn 2.15.57 (3) - totaal 86  ptn         

JW14: Vanheste Cato (KRNSO) lopen 9.18.64 (2) - slalom 0.31.08 (2) - lijn 4.34.54 (1) - totaal 88  ptn

JM14: De Man Jonathan (KRCG) lopen 7.30.46 (1) - slalom 0.31.52 (2) - lijn 4.47.25 (2) - totaal 88  ptn.

 

25/05/2019 - Jeugdtriatlon - GRS

GRSlogo

Klik op nevenstaand logo voor de uitslagen

JW10: Peene Ella (KRNSO): lopen 4.40.60 (1) - slalom 1.44.46 (1) - lijn 1.23.55 (2) - totaal 89  ptn

JM10: De Man Justin (KRCG) lopen 4.47.18 (2°) - slalom 1.52.39 (1) - lijn 1.25.89 (1) - totaal 89  ptn         

JW12: Speeckaert Dorien (KRCG) lopen 4.34.31 (2°) - slalom 1.20.48 (2) - lijn 2.27.80 (3) - totaal 86  ptn     

JM12: De Smet Fin (KRSG) lopen 4.03.56 (2°) - slalom 1.09.61 (2) - lijn 2.14.42 (2) - totaal 87  ptn         

JW14: De Clercq Julie (KRCG) lopen 10.30.68 (2°) - slalom 1.04.18 (1) - lijn 4.22.10 (2) - totaal 88  ptn

JM14: De Vil Siebe (TRT) lopen 9.13.51 (3°) - slalom 0.57.64 (1) - lijn 4.12.94 (5) - totaal 84  ptn.

 

25/05/2019 - Boucle de Liège - UNL

UNLlogo

Klik op het logo voor de uitslag.

Podium: 1. CRB - Caers-Janssens 43.49; 2. RCAE/UNL - André-Somers 44.38; 3. UNL - Orban-Lecrenier 46.00.

 

 

19/05/2019 - 51° Internationale regatta Maubray - RCNT

RCNTlogo

 

 

 Klik op het logo voor de uitslagen

 

 

 

18-19/05/2019 - Europees kampioenschap Junior - Essen

2019jun

Met een klik op de hoofding krijg je de finaleresultaten.

Volgende ploegen werden geselecteerd: 

 • 1XJMrace 1X JM: Tristan Vandenbussche (resultaten)
 •  H1 (18/5): BEL 7.05.75 - SUI 7.08.06 - CYP - MDA - LAT - FIN
 •  19/5 S A/B: BEL 7.09.90 - BUL 7.10.38 - POL - ROU - ITA - CYP
 •  19/5 F A: BEL 6.56.60 - BLR 6.57.52 - SUI - BUL - POL - GER

 Tristan is Europees kampioen!!! Proficiat!!!

 • 2XJWrace2X JW: Caitlin Govaert - Jeanne Lenom (resultaten)
 • H1 (18/5): BEL 7.09.81 - CZE 7.11.68 - BLR - POL - ESP - DEN
 • 19/5 S A/B: BEL 7.20.27 - GER 7.21.09 - GRE - ROU - SLO - HUN
 • 19/5 F A: LTU 7.07.41 - ITA - GER - BEL 7.14.89 - BLR - GRE

  Caitlin en Jeanne eindigen 4de!!! Proficiat!!!  

 • 2 JMrace2- JM: Florian Chalmet - Henri Steyaert (resultaten)
 •  H2 (18/5): ITA 6.58.74 - DEN - BEL 7.04.44 - CZE - HUN - GRE
 •  R1  (18/5): SUI 6.53.39 - BEL 6.54.98 - ROU - HUN - EST
 • 19/5 F A: GER 6.43.56 - DEN - ITA - SUI - BEL 6.51.63 - GRE

 Florian en Henri eindigen 5de!!! Proficiat!!!

1XJMpod

Tristan op het podium! (Foto's: Piet Chalmet, waarvoor dank)

Italy gaviratetitel

gavirate

 

 

 Gelijktijdig met de EK nam Louis Toussaint (RCNSM Wépion) deel aan de pararowing regatta van  Gavirate. Louis plaatste zich beide dagen voor de A finale. Op zaterdag, eindigde hij 6e en op zondag 8e. Een goede eerste internationale ontmoeting met de aanwezigheid van drie finalisten van het laatste wereldkampioenschap.  Klik op afbeelding links voor zijn resultaten.

 

 

11-12/05/2019 - Internationale Meiregatta - KRSG

krsgmei 

 

 

 

Klik op het logo voor de uitslagen

10-12/05/2019 - Worldcup I Plovdiv (BUL)

wrc2019 1

Hiervoor werden geselecteerd: 2XLM Tim Brys-Niels Van Zandweghe en 1XM Pierre De Loof, met een klik op de hoofding zie je de uitslagen

timenniels

 2X LM Tim Brys-Niels Van Zandweghe (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 10/5: H1 (11u00) - BEL 6.13.22 - CHN1 6.17.44 - AUT - CHN2 - JAP (BEL naar Finale A op 12/5 om 10u30!)

 12/5: FA (10u30) - BEL 6.40.40 - POL 6.42.99 - POR - AUT - CHN1 - ESP

 

 

 

pierre

 1X M Pierre De Loof (klik op zijn foto voor zijn uitslagen)

 10/5: H3 (10u36) - BEL 6.49.52 -  AZE 6.52.24 - MEX - JPN1 (BEL naar S A/B op 11/5 om 10u06 of 10u14)

 11/5: S A/B1 (9u34) - FIN1 6.53.57 - BLR - BEL 6.57.40 - JPN1 - MEX - JPN2 (BEL naar F A op 12/5 om 12u24)

 12/5 FA (12u24) - CRO 7.26.90 - BLR - FIN1 - BEL 7.40.45 - AZE - BUL

  

podium2XLM

Podium 2XLM

2019plovdivsum

11-12/05/2019 - Internationale Wedauregatta - Duisburg

 Banner IWedauR

Hiervoor werden geselecteerd: 1XM: Ruben Claeys, Tom De Borger, Gaston Mercier, 1XLM: Calvin Govaert; 2XLM: Marlon Colpaert-Tibo Vyvey en 2XM: Tom De Borger-Gaston Mercier. Klik op de hoofding voor tijdschema en deelnemende ploegen.

rubencla

 

 

1X M + 1XMu23: Ruben Claeys (klik op zijn foto voor zijn uitslagen) - zou zich gekwetst hebben na voorronde!

 

  

tom

 

 

1XMu23 en 2XM: Tom De Borger (klik op zijn foto voor zijn uitslagen)

 

  

gaston

 

 

1XMu23 en 2XM: Gaston Mercier (klik op zijn foto voor zijn uitslagen)

 

  

calvin

 

 

 1X LM: Calvin Govaert (klik op zijn foto voor zijn uitslagen)

  

tibo

 marlon

 

 2X LM: Marlon Colpaert - Tibo Vyvey (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 

 

tom

 gaston

 2X M: Tom De Borger - Gaston Mercier (klik op hun foto voor hun uitslagen)

 

 

 

 

 

5/05/2019 - 30° Internationale Handicap Maas - RSNM

rsnm Klik op nevenstaande afbeelding voor de uitslagen. Winnaars werden Myriam Lecrenier-Jean Somers (UNL) in 34.24.27 voor Benjamin Louis-Flavio Decoster (UNL) in 34.38.55. Er waren 36 deelnemende ploegen.

  

 

4/05/2019 - Jeugdduathlon - KRCG

krcgduaKlik op nevenstaande afbeelding voor de uitslagen

JW10: Devisch Lieze (BTR) 1000m lopen: 4.55.97 - lijn 250m: 1.22.62  JM10: De Man Justin (KRCG) lopen 4.31.79 (2°) - lijn 1.29.16 (1°)          JW12: Florquin Flora (KRCG) 2000m 8.43.28 (1)- 500m: 2.30.10 (2°)      JM12: Sintubin Elliot (KRCG) lopen 7.53.74 (2°) - lijn 2.15.25 (1°)          JW14: Gyssels Louise (KRCG) 3500m: 15.44.92 (1) - 1000m: 4.31.77 (3°) JM14: Debruyne Karel (KRCG) lopen 13.11.56 (2) - lijn: 4.13.98 (2°)        JW16: Le Comte Jitske (BTR) 5000m: 26.34.93 (2°) - 2000m: 9.19.15 (1°); JM16: Andries Aaron (GRS) lopen 18.47.79 (1°) en lijn 7.47.95 (1°). Het clubklassement werd gewonnen door KR Club Gent met 154 punten voor Gentse RS met 93 punten. Er waren 101 deelnemers.

 

PersconferentieVRLenVKKF3mei2 1Xolymp

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel uit Het Laatste Nieuws van 4/5:
De maanden van de waarheid breken aan voor de Belgische atleten die een olympisch ticket voor Tokio 2020 ambiëren. De roeiers en de kajakkers zijn daar geen uitzondering op. In het Sportcentrum van Hazewinkel legden ze vandaag uitvoerig uit hoe ze dat doel denken te bereiken. 
De Belgen weten waar ze aan toe zijn. Om op de Spelen van Tokio te raken, zijn er welgeteld drie kansen - de eerste staat in augustus op de agenda, met het WK. Voor de roeiers is dat in het Oostenrijkse Linz te doen. In de skiff kwalificeert de top9 zich, in de lichte dubbeltwee is top7 vereist. Een haast onmogelijke opgave voor Pierre De Loof (23), die zich pas dit jaar écht toelegde op de skiff, maar geen mission impossible voor Tim Brys-Niels Van Zandweghe. De Gents-Brugse tandem greep brons op het WK van 2018 en won de Wereldbeker - een primeur voor België. “Dat ticket voor Tokio is het enige doel dat telt dit jaar,” benadrukte Van Zandweghe. “Daar zijn we mentaal helemaal op ingesteld.”
Lukt het hen niet in Linz, dan zijn er nog de Europese kwalificatieregatta’s in het Italiaanse Varese (april 2020) of de finale van de olympische kwalificatieregatta in het Zwitserse Luzern (mei 2020), maar daar worden nóg minder tickets (2) verdeeld. “Niets is zeker want de route naar Tokio is nog lang en met veel obstakels bezaaid,” zei technisch directeur Dominique Basset. “De concurrentie is sterk maar Tim en Niels bewezen al wat ze waard zijn. Op het WK gaan ze ervoor. Net als Pierre, die zich in Linz met de beste skiffeurs ter wereld zal meten.” 
In 2016 voldeden Brys en Van Zandweghe al aan de selectienorm voor de Spelen maar omdat België slechts één boot mocht afvaardigen, ging het enige ticket naar skiffeur Hannes Obreno, die in Rio nét naast het brons greep. In juni 2018 stopte de 28-jarige Bruggeling met roeien wegens gezondsheidsproblemen. Bij de twee roeiers is die donkere bladzijde omgeslagen. Van Zandweghe roeide de frustraties in 2016 van zich af op het WK U23, waar hij wereldkampioen werd in de lichte skiff. “Daarna ging de knop om. Als topsporter moet je kunnen omgaan met teleurstellingen.” 
Ook Brys sloot dat hoofdstuk af. “Eigenlijk is het positief dat we toen al dat niveau haalden. Intussen zijn we drie jaar later en veel ervarener. In Rio waren we misschien in staat om de C-finale te halen, in Tokio zijn de A-finale en een medaille mogelijk.” Van Zandweghe: “Het is typisch Belgisch of Vlaams om te zeggen dat je tevreden bent met een vierde of vijfde plek maar ik begin aan elke race met de intentie om te winnen. We steken daar zoveel energie en tijd in, dan wil je de beste zijn. We bewezen al meer dan eens dat we op het podium kunnen staan, waarom zou dat dan in Tokio niet kunnen. Tim is fysiek veel sterker geworden en mijn uithoudingsvermogen is enorm toegenomen.”
Andere afspraken, zoals het EK eind mei in het Zwitserse Luzern, of de Wereldbekers van Plovdiv (midden mei) en Rotterdam (midden juli) worden voor de roeiers vooral testmomenten. “Als we op het EK goed presteren, dan weten we dat we goed bezig zijn”, aldus nog Van Zandweghe, die zijn voorbereiding wel zes weken verstoord zag door een knieblessure. “Maar het is geen doel op zich.”
 

27-28/04/2019 - Kampioenschap korte boten + sprintraces - VAR/KBR.

trtarvrarc

  

 Klik op het logo voor de uitslagen van het weekend!

 

 

goudbannerkort

medailles2019kort

21/04/2019 - Sprintregatta Haven van Brussel - UNBUNB modifi 1

Klik op het logo voor de uitslagen

 

 

13-GRSspring14/04/2019 - Internationale Lenteregatta - GRS

Belgische winnaars dag 1: JM18 2X: Mix UNL/TRT; MU23 2-: KRSG; LM 2X: Mix KRB/KRNSO; JM12 1Xpol: KRCG; JW14 2X: KRCG; LW 1X: KRSG; JW18 2X: Mix RCAE/UNB; JM18 2-: KRSG; LM 2-: UNB; JW16 2X: Mix KRNSO/UNB; M 2X: RCAE; JM16 4X: KRB; JW18 4X: Mix GRS/KRCG; WU23 4X: KRCG; LM 4X: KRNSO; M 8+: KRB; PARA 1X: RCNSM; JM14 4X: Mix ARV/KRCG; Belgische winnaars dag 2: JM18 2X: Mix UNL/TRT; JW18 1X: UNL; MU23 2-: KRSG; LM 2X: Mix KRB/KRNSO; JM12 2X: KRCG; M 1X: KRSG; LW 1X: KRSG; JM16 2X: KRB; MU23 2X: KRB; JW18 2X: Mix RCAE/UNB; JM18 2-: KRSG; JW16 2X: Mix KRNSO/UNB; LM 1X: UNB; M 2X: Mix RCAE:TRT; JM16 4X: KRSG; WU23 4X: KRCG; M 4X: KRB; M 8+: GRS; JM16 8+ Mix KRB/KRNSO; JW14 4X: KRNSO.

 Klik op het logo voor de uitslagen.

 

 

piedilucotitel

Klik op de titel voor de uitslagen tot nu. Voor bovenstaande internationale regatta selecteerde de federale sporttechnische commissie volgende roeiers, op basis van de time trials: klik op de foto's voor de volledige uitslagen van de Belgen.

pierre

 1X M: Pierre De Loof (zaterdag 37 dlnrs; zondag 26)

 12/4 heat: 1.SUI3: 7.07.99; 2.BEL: 7.08.96; 3.LTU; 4.UKR1; 5.UKR6; 6.UZB; 7.MAR.

 12/4 semifinal: 1.LTU:7.16.73; 2.SUI; 3.FIN; 4.SRB; 5.TUR; 6.UKR3; 7.BEL: 7.34.18; 8.GRE

 13/4 final B: 1.ISR:7.25.22; 2.BEL:7.27.24; 3.GRE; 4.EGY; 5.UKR3; 6.RSA; 7.UKR1; 8.TUR

 13/4 heat: 1.LTU: 7.08.33; 2.ISR; 3.FIN; 4.BEL 7.15.24; 5.ITA3; 6.UKR; 7.LBA

14/4 semifinal: 1.FIN: 7.16.94; 2.SUI; 3.ITA; 4.LTU; 5.BEL 7.22.85; 6.TUN; 7.RSA; 8.MON

14/4 final B: 1.ISR:7.23.23; 2.UKR3; 3.BEL: 7.28.16; 4.MON; 5.RSA; 6.TUN; 7.HUN

tristan

 1X JM: Tristan Vandenbussche (zaterdag 20 dlnrs; zondag 13)

 12/4 heat: 1.ITA: 7.20.78; 2.BEL: 7.27.31; 3.UZB; 4.LTU4; 5.POR2; 6.TUN2; 7.CIV.

 13/4 final A: 1.ITA 7.28.34; 2.BEL: 7.28.60; 3.POR; 4.UZB; 5.GRE; 6.ITASOC3; 7.TUN; 8.LTU3

 13/4 heat: 1.BEL: 7.39.26; 2.UZB: 7.47.56; 3.TUN; 4.MAR; 5.ITASOC; 6.ZIM

 14/4 final A: 1.ITA: 7.22.42; 2.BEL: 7.26.83; 3.UZB; 4.TUN; 5.TUN2; 6.UZB2; 7.EGY; 8.GRE

 

podiumtristanTristan zaterdag op het podium als 2de

timenniels

 2XLM: Tim Brys-Niels Van Zandweghe (zaterdag 17 dlnrs; zondag 14)

 12/4 heat: 1.ITA: 6.28.69; 2.BEL: 6.29.55; 3.IRL; 4.POR; 5.ITA SOC; 6.GRE; 7.TUR2; 8.RUS.

 13/4 final A: 1.ITA: 6.35.48; 2.BEL: 6.36.15; 3.IRL; 4.POR; 5.ITA2; 6.GRE2; 7.ITASOC; 8.TUR

 13/4 heat: 1.BEL: 6.39.42; 2.UKR 6.40.74; 3.TUR3; 4.ITA2; 5.GRE2; 6.TUR; 7.ITASOC2; 8.UZB

 14/4 final A: 1.ITA: 6.38.13; 2.BEL: 6.41.73; 3.POR; 4.IRL; 5.UKR; 6.ITASOC; 7.ITA2; 8.TUR3

timennielspod

 Tim & Niels zaterdag op het podium als 2de

6-7/04/2019 - TIME TRIALS - VRL/LFA/FRBA

vrlkbrlfa

klik op bovenstaande logo's voor de resultaten

 

30/03/2019 - Algemene Vergadering - KBRkbr arbitre emeritus

 

Hier (PDF-document) vind je alle info over de komende algemene vergadering.

Meer toelichting:

(Rechts het aandenken voor emeritus kamprechters Georges Lambert en Luc Habay).

24/03/2019 - Internationale Lentehandicap - RCNSM

rcnsmKlik op het logo voor de uitslagen

Winnaar: SNUB in C3>60kg met Masters Georges De Cock, Bruno & Alain Lewuillon - chrono: 30'20, voor CRB Masters in C5X chrono 32'03 en RCNSM Junior in 4X chrono 32'04.

 

17/03/2019 - Rivierenhoofd Seneffe - 3Y

3Y Winnaars (5km):
1XM: Tim Brys (KRCG) 18.45.90; 1XJM: Tristan Vandenbussche (BTR) 19.57.53
1XW: Rachel (UNB) 22.30.72; 1XJW: Jeanne Lenom (RCAE) 21.49.30
1XMM: Jean Somers (UNL) 19.27.33; 2-M: Tison-De Catelle (GRS) 18.31.40
2-W: Vandenhouweele-Colpaert (KRNSO) 21.43.48; 4XJW: KRSG 20.34.29
4X/4-Masters: CRB 4- 20.12.72; 2XMW: Rottiers-Dupont (KRSG) 20.08.29
4km
1XJM16: Loic Peters (ARV) 16.22.40; 1XJW16: Astrid Van Roy (KRNSO) 17.44.01
1XPR1M: Louis Toussaint (RCNSM) 22.20.61
6km
4XJM: Cornelis Tromp 21.01.04; 4+M: KSRV NJORD 21.07.96; 2XM: GRS 21.36.12
2XJM: UNL 24.50.13; 2XW: WSR ARGO 24.52.01: 2XJW: UNL 26.56.10
2XMM: SNUB 23.37.67; 1XMW: Tiphaine Tallier (RCND) 31.49.47

Voor de volledige uitslag klik op het logo rechts of ga naar 'nationaal-kalender'.

 

Primeur: voor het eerst neemt Belg deel aan mythische Boat Race tussen universiteiten van Oxford en Cambridge

wambersieKenneth De Vlieger (GRS) schreef volgend artikel op Twitter.
Voor het eerst in de Belgische sportgeschiedenis zal een landgenoot deelnemen aan de jaarlijkse Boat Race tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge. Augustin Wambersie neemt op 7 april deel aan de mythische roeiwedstrijd op de Thames in Londen. De 23-jarige student kreeg donderdag een plaats in de achtkoppige selectie van de “Dark Blues” van Oxford University.
Onze landgenoot neemt de belangrijke positie van de slag in bij de “Dark Blues”. Die neemt net voor de stuurman plaats en bepaalt het tempo en het ritme. Wambersie volgt een ingenieursopleiding aan het St Catherine’s College op de Universiteit van Oxford. 
Hij vertegenwoordigde ons land op het WK voor junioren (U18) van 2014 in Hamburg. Met Niels Van Zandweghe, Ruben Claeys en Ward Lauwers, die nog steeds voor België roeien, eindigde Wambersie op de zevende plaats. Sindsdien focuste Wambersie (lid van RCNSM), die opgroeide in Brazilië, zich op zijn studies. Roeien was echter nooit ver weg. Zo was hij vorig jaar nog kapitein van het roeiteam van Princeton
De Boat Race is 6,8 kilometer lang en speelt zich af tussen Putney en Morlake. Het duel tussen de twee universiteiten vindt al plaats sinds 1829. Cambrigde bouwde met de zege van vorig jaar zijn voorsprong uit tot 83-80. Op de afbeelding hiernaast de slagroeiers van Oxford en Cambridge.
Bron: Belga
 

2-3/03/2019 - Brugge Boat Race - KRB

BBR Belgische winnaars

 •  M8+ Gentse RS (Deconinck-Dekeyser-De Catelle-Lauwers-Besard-Tison-Deweert-Van   Camp/Dumont) 16.40.19
 • M4X KR Brugge (Van Acker-Deknock-Van Welden-De Witte) 17.20.71
 • JM4X KR Brugge (Stieners-Karambizi-Leys-Pottie) 18.20.98
 • JW4X KR Brugge (Vanderstraeten-Claeys-Cappelle-Vanderstraeten) 22.11.61 (row-over)
 • M2X RCN Tournai (Rigaux-Van Nieuwenhuyse) 20.18.30 (row-over)
 • JM2X KR Brugge (Leys-Pottie) 19.35.43
 • JM2- KR Brugge (Stieners-Karambizi) 21.19.50 (row-over)
 • M1X RCN Tournai (Rémi Moulin) 20.49.12
 • JM1X KRNS Oostende (Billie Dewitte) 22.23.30 (row-over)
 • JW2X KR Brugge (De Clerck-De Bruycker) 20.41.85
 • STUD PXL (Ward Lemmelijn) 20.51.93

 Klik op de afbeelding voor de uitslagen.

 

Vlaams Studentenkampioenschap ergometerroeien 27/02 in Leuven

In Leuven werden op woensdag 27/02 de finales gehouden van de verschillende interuniversitaire competities. Ook het roeien was aanwezig met het indoor roeien op de ergometer. Uit verschillende regio's kwamen roeiers naar Leuven, en ook lokale studenten waren gemotiveerd om deel te nemen. Gedurende de dag konden er tijden geroeid worden, om te kunnen deel te nemen aan de finale op 19u. De finalisten en winnaars van de finale waren: 

studvlindoorDames

 1. Maxine Vos, UHasselt  3:42,3; 2. Christel Lambrechts, UHasselt  3:45,1; 3. Louise Soen, PXL Hogeschool  3:53,1; 4. Julie Meyers,PXL Hogeschool   3:54,0

Heren

 1. Brent De Bleser, KU Leuven 3:04,7; 2. Tom Franssens, KU Leuven  3:08,5; 3. Lucas Hendrix, UHasselt 3:14,3; 4. Martijn Weustenraad, UHasselt    3:18,1

We bedanken ook de roeiers die de finales net niet haalden, maar wel de verplaatsing naar Leuven konden maken. Het was een erg leuke competitie met veel ambiance. Bedankt voor jullie sportiviteit en enthousiasme. 

 

 België heeft een wereldkampioen indoor!!!

 2019indoor

WKindoorpod

 

Ward Lemmelijn van de PXL Hogeschool, Europees kampioen indoor u23, werd in Long Beach nu ook wereldkampioen indoor u23 in 5.50.3, voor de Canadees Charles Alexander (5.51.1) en de Amerikaan Cole Guild (6.03.7). Met een klik op de hoofding ziet men de volledige uitslag u23. Met zijn tijd zou Ward in de open klasse 6de geëindigd zijn! Proficiat!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

17/02/2019 - Winterhandicap - RSNB

Winnaar werd Alain Lewuillon (SNUB) in skiff polyester als eerste vertrokken en ook als eerste aangekomen, tweede werd  de 2X polyester van Roger Caers-Paquale Chiella (CRB) op ongeveer 5 seconden, als derde gingen Charles Coulon-Michel Janssens (CRB) over de meet in C2 <50kg 14 seconden na de tweede. Er kwamen 40 teams over de eindmeet. Voor de volledige uitslag, klik op één van de foto's.

genevieve arbiters algemeen specialeboot alainlew
 Voorzitster RSNB
Geneviève   
Kamprechters
aankomst  
  Algemeen beeld   Speciale boot  Alain Lewuillon

 

9/02/2019 - Ergometerwedstrijd - GRS

Winnaars

fotogrs dank u1000m >

 • JW14: Elie Hillaert (KRCG) 3.57.20
 • JM14: Jules Vanoverschelde (TRT) 3.27.60
 • MM: Esmoreit van Velde (NL-Hemus) 3.06.50;


2000m >

 • JW16: Astrid Van Roy (KRNSO) 7.42.40
 • JM16: Maxime Verhoest (UNL) 6.39.90
 • JW18: Caitlin Govaert (UNB) 7.15.00
 • JM18: Tristan Vandenbussche (BTR) 6.12.20
 • LW: Margaux Mathieu (UNL) 7.49.90
 • LM: Rémi Moulin (RCNT) 6.43.5W: Charlotte Borghys (TRT) 7.16.80
 • M: Pierre De Loof (KRB) 5.53.60

Klik hier of op de foto voor de volledige uitslag.

Er werden geen Belgische records verbeterd! - wel verbeterde Tim Brys de besttijd in lichtgewicht, doch gezien dit gebeurde bij de open categorie, wordt dit niet gevalideerd.

 

GOOGLE meldingen ROEIEN (verkregen door secretaris-generaal Ferdinand Peeters)


PXL-student Ward Lemmelijn uit Tienen wint Europees Kampioenschap indoorroeien in Kopenhagen.
 (Het Laatste Nieuws)

lemmelijn2
De verlenging van zijn Belgische indoortitel zag hij nog aan zijn neus voorbijgaan wegens een virale infectie. Toch kwam hij sterker dan ooit terug en roeide zich met een tijd van 5.51.7 naar een nieuw Belgisch record meteen goed voor goud op het Europees kampioenschap in Kopenhagen.
“Er zijn maar twee of drie roeiers in Europa die ‘indoor’ op de ergometer en op de 2km onder zes minuten blijven. Ik heb trouwens gepiekt naar dit EK. Met een drievoudig doel: een medaille, een verbetering van mijn PR en een verbetering van het Belgische record. Dat is sinds 2007 in handen van Mechelaar Stijn Smulders. Hij moest kappen met de sport wegens zeer zware rugklachten. Dat is dus gelukt. “ lacht Ward.
“Ik ben nog maar een jaar met roeien bezig. Dankzij het roeiteam van Hogeschool PXL ben ik met de roeisport in contact gekomen. Ik voetbalde daarvoor bij Roda JC, maar ben daarmee gestopt omwille van mijn studie Biotechnologie. Met het roeien kan ik individueel trainen wanneer ik zelf wil. Hierdoor kan ik mijn studies beter inplannen. ”
Lemmelijn is alvast zeer gedreven. “Men vraagt mij nu mee te dingen aan het wereldkampioenschap en ik wil ook op het water gaan excelleren. Maar, mijn studies gaan voor. We zien wel, maar ik ben vandaag een zeer gelukkig man.”

 

 

Oudste Brugse sportclub is 150 jaar: “We zijn verre van versleten, er moet zelfs een loods bij” (Het Laatste Nieuws)

krb150Oudste Brugse sportclub viert dit jaar 150ste verjaardag
De Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) wil er zo snel mogelijk een nieuwe loods bij. Bij het begin van hun feestjaar voor de 150ste verjaardag zoeken ze geld om meer boten te kunnen stockeren. Maar de club kent ook andere problemen. “Ons ledenaantal stijgt en we moeten de infrastructuur aanpassen aan het groeiend aantal vrouwen”, zegt secretaris Hubert De Witte.
Het geklasseerde hoofdgebouw aan het Waggelwater verraadt de gezegende leeftijd van de Koninklijke Roeivereniging Brugge. De leden gaven zopas het startschot voor hun 150ste verjaardag. Dat wordt een feestjaar, ingezet met een nieuwe vlag en een kalender vol evenementen. Het is alvast uitkijken naar de 25ste Brugge Boat Race in maart, een internationale roeiwedstrijd met een rijke traditie.

Toproeiers
De KRB is de vierde oudste sportclub van België en dus veruit de oudste in Brugge. “Afgezonderd van de schuttersverenigingen, die oorspronkelijk niet als sportclubs werden aanzien”, zegt secretaris Hubert De Witte. “Voor een oude knar zijn we springlevend. Ons ledenaantal is de afgelopen jaren weer gestegen naar 250 roeiers. We kunnen terugvallen op een rijke geschiedenis, met telkens een aantal toproeiers. Denk maar aan Pierre-Marie Deloof, die ook Olympisch succes oogstte. Recenter ging Tim Maeyens drie keer naar de Olympische Spelen. In 2020 hopen we met Pierre Deloof, zoon van, in Tokio te scoren.”

Nieuwe loods
Even opvallend de afgelopen jaren is de toename van het aantal vrouwelijke roeiers. Die zorgen tegenwoordig zelfs voor infrastructurele problemen. “Ons hoofdgebouw is niet voldoende aangepast”, legt De Witte uit. “We moeten dringend aparte douches en kleedkamers voor vrouwen installeren. Daarvoor moeten een aantal opslagplaatsen voor boten wijken. Maar we kunnen op dit moment nergens terecht om die boten te stockeren. Daarom hebben we dringend een extra loods nodig.”

Bedrijfsroeien
De vergunning daarvoor is binnen, het financiële plaatje is echter nog niet rond. “Maar dat willen we zo snel mogelijk in orde hebben”, gaat De Witte verder. “Willen we verder groeien, dan moeten we investeren.” Die groei heeft de club zonder twijfel ook te danken aan de creatieve initiatieven die het neemt om nieuwe leden aan te trekken. Zo vindt er op 31 augustus voor het eerst een wedstrijd bedrijfsroeien plaats. Een aantal Brugse bedrijven heeft zich al ingeschreven voor de roeilessen. Tegen het einde van de zomer zullen ze het tegen elkaar opnemen in een eerste onderlinge confrontatie. “De interesse is nu al groot. We hopen daar een nieuw soort enthousiasme mee te creëren. We bevinden ons ook in de buurt van de bedrijvenzone. Er zijn dus mogelijkheden.”

 

Voorzitterswissel bij KR BRUGGE

KRBlogo

  Marc D'hont geeft, na 12 jaar voorzitterschap, de fakkel door aan Hubert De Witte.

 De samenstelling van het KRB-bestuur wordt verder aangepast van zodra we daar bericht over krijgen.

 

 

EK2019

2019indoorkort lemmelijnKlik op bovenstaand logo voor meer informatie over de EK Indoor in Kopenhagen (DEN)

 Klik op nevenstaand logo voor de uitslagen, waaronder volgende aan België gerelateerde deelnemers: Cardihome Feat Stive (BEL): Steven Van Roey (BEL) MM30+ 2000m race 150 - 8°(op9) in 6.55.5; Royal Club Nautique de Tournai: Matthieu Rigaux (BEL) Msprint 200m race 610 - 10° (op 31) in 32.3; PXL: Ward Lemmelijn Mu23 2000m race 404 - 1° (op 21) in 5.51.7 (nieuw Belgisch record) en Europees Kampioen Indoor u23!!! Proficiat!!!

Ward Lemmelijn 

       Europees kampioen indoor u23 

 

13/01/2019 - Crossloop - GRS

Reekswinnaars van de loopcross, ingericht door GRS op 13/1 met 159 deelnemers:

lopen1                  2 kleine rondes = 1800 m:

                 JW10 – 3 dlnrs: Sien Parsyn (GRS)                                                           JM10 – 7 dlnrs: Ludovic Cloquet (KRCG)

                 JW12 – 8 dlnrs: Maité De Smet (GRS)                                                       JM12 – 18 dlnrs: Thomas Derijnck (KRCG)

 

 

lopen2       1 kleine ronde + 1 grote ronde = 2900 m:

       JW14 – 12 dlnrs: Louise Gyssels (KRCG)                                          JM14 – 22 dlnrs: Jonathan De Man (KRCG)

       JW16 – 9 dlnrs: Juliette De Ryck (KRSG)                                           JM16 – 44 dlnrs: Thibault Van Acker (KCCG)

 

 

lopen1 kleine ronde + 2 grote rondes = 4900 m:

JW18 – 2 dlnrs: Maitée Union (KRCG)                                                  

W – 3 dlnrs: Emilie Ryckaert (KRCG)

MW – 2 dlnrs: Laura Lathi (BTR)

1 kleine ronde + 3 grote rondes = 6900 m

JM18 – 14 dlnrs: Jonathan De Catelle (GRS)

M – 6 dlnrs: Kristof Dekeyser (GRS)

MM – 9 dlnrs: Jelle Van Rossem (GRS)                                                              

Klik op één van de afbeeldingen hierboven voor de volledige uitslag of ga naar 'nationaal-kalender'

 

 

 

 

 

trtwarmsteweek1TRT-Hazewinkel roeit 443 km voor Palliatief netwerk

 

 Klik op de afbeelding voor het volledig verslag!

 

 

 

 

 

wensen2019

 

InterviewRoeiGS

 

 Klik op nevenstaande afbeelding voor het volledig interview van Gwenda Stevens, als voorzitter van de Koninklijke Belgische Roeibond, aan het Nederlands tijdschrift 'Roei'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 overzicht2014overzicht2015overzicht2016b2017OVERZICHT

 

 

 

 

overzicht2018

 

 

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh