Studentenroeien

Studentenroeien

Vlaams Kampioenschap indoor studentenroeien in Leuven op 4/03/2020

Woensdag 4/03 ging in Leuven het Vlaams Kampioenschap Indoor Studentenroeien door, een onderdeel van de finales van Studentensport Vlaanderen. In de grote zaal, voor de prijsuitreiking - en bijhorende spots en lichten - namen 24 studenten deel aan de finales. UGent, KU Leuven en Thomas More stonden paraat. 

Bij de dames kwam de kwaliteit vanuit Gent. Positie 1 & 2 vonden we bij de studentenroeiers van UGent, met een derde plaats voor KU Leuven. Bij de heren een verassing: Brent De Bleser leek op weg om zijn titel van vorig jaar te verlengen, maar werd op de valreep verslagen door Samuel Peeters, een volleyballer van Thomas More. Staat hier een nieuwe Ward Lemmelijn op? We bieden hem alleszins een initiatie op het water aan. 

Een erg leuke en intensieve vooravond met onderstaande medaillewinnaars over 500m: 

Dames

1 Aline Tant UGent 1:48,4
2 Jo Dezutter UGent 1:52,5
3 Leen Muyshondt KU Leuven 1:57,7

Heren

1 Samuel Peeters Thomas More 1:25,3
2 Brent De Bleser KU Leuven 1:25,9
3 Cedric Rosseel UGent 1:34,2

Klik hier voor de volledige uitslag. 

4e Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien voor scholieren
Op woensdag namiddag 5 februari 2020 gaat in de Topsporthal in Gent in samenwerking met MOEV het 4e Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. Zowel roeiende als niet-roeiende scholieren van de 2e en 3e graad zijn uitgenodigd op het kampioenschap.
Tussen 13.30u en 17u kunnen tijden geroeid worden over 500m, en naar het einde toe kan iedereen nog zijn tijden proberen te verbeteren. Tegen 17u zijn de laatste wedstrijden en zijn de Vlaams Kampioenen bekend.
ergoscholen
 Uitslagen 4e Vlaams Scholieren Kampioenschap Ergometerroeien
Volgende scholieren zijn Vlaams Kampioen Ergometerroeien geworden op   5/02/2020.
 Een organisatie in de Topsporthal Vlaanderen in samenwerking met MOEV.
 Meisjes
 2e graad: Lina Vercruysse (KA Voskeslaan Gent)
 3e graad: Floor De Backer (KA Zelzate)

 Jongens
 2e graad: Toon Allaert (Sint Janscollege Gent & Gentse RS)
 3e graad: Aaron Andries (Sint Lievenscollege Gent & Gentse RS)
PXL Hogeschool wint de 8+ Hasselt Student Regatta
hasseltstudreg
Op de Hasselt Studenten Regatta op woensdag 8/05 roeide PXL Roeiteam net zoals de voorbije jaren naar de overwinning in de 8riem. Het won de wedstrijd op het Albertkanaal onder de tuikabelbrug voor het UHasselt Roeiteam en UC Leuven Limburg. Proficiat voor opnieuw een prachtige overwinning!
In skiff was de overwinning in Hasselt voor Ward Lemmelijn van PXL Hogeschool, die won voor Ruben D'Haen van UHasselt en Joris Giel van UCLL.
Bij de dubbels kon UC Leuven-Limburg Roeiteam de overwinning meenemen voor PXL Roeiteam en Roeiteam UHasselt. 
Proficiat aan alle roeiers en het was weer een prachtig feestje achteraf!

6/02/2019 - Vlaams ergometerkampioenschap voor scholieren 

vlergokamp  Op woensdag 6/02/2019 ging alweer een geslaagd editie van het Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholieren door. De samenwerking met MOEV zorgde opnieuw voor een leuke opkomst in de Topsporthal in Gent, in combinatie met het Vlaams Kampioenschap atletiek. Verschillende clubroeiers, scholieren die het roeien op school leerden kennen en niet-roeiers gaven het beste van zichzelf tijdens de 250m sprintwedstrijden. Proficiat aan de verschillende deelnemende scholen en scholieren.
De winnaars van de verschillende categorieën:
Meisjes
2e graad: Lyndsy De Backer van IKSO Denderleeuw. 0:56.4
3e graag: Noor Vandenbroucke van Sinit Jozef Ternat. 0:57.5
Jongens
1e graad: Valentin De Dobbelaer van PTI Eeklo. 0:50.4
2e graad: Aaron Andries van Sint Lievenscollege Gent. 0:44.1
3e graad: Bryan Claeys van PTI Eeklo. 0:43.8
Proficiat aan alle winnaars en tot volgend jaar!

 

Op woensdag 27/02 wordt het Vlaams Studentenkampioenschap Ergometerroeien georganiseerd in Leuven. Op de finaledag van alle verschillende sporten die tussen de universiteiten en hogescholen van Vlaanderen worden georganiseerd is dus ook het roeien opnieuw van de partij. 

In de namiddag is er de kans om tijden te roeien. Nadien wordt voor de beste 5 tijden de finales geroeid voor heren en dames. De concrete uren worden nog gecommuniceerd. 

Alle studerende roeiers zijn uitgenodigd om deel te nemen. 

 

EUC2019Sweden

 

Nieuws uit de studentenwereld!

WURC
 
 
Met een klik op bovenstaand logo krijg je alle uitslagen - er waren geen Belgische deelnemers
 
 
17/05/2018 Hasselt Studenten Regatta (Hasselt)
Op donderdag 17 mei 2018 nemen Hogeschool PXL, UCLL en Universiteit Hasselt het tegen elkaar op tijdens de Hasselt Studenten Regatta. Je bent van harte uitgenodigd om onze studenten naar de overwinning te komen schreeuwen!
 
Elk roeiteam bestaat uit een gemengde 8-boot  (4 meisjes, 4 jongens en een stuurman/-vrouw), een 2-zitter team, een 1-zitter en enkele reserven.
 
Na de wedstrijd om de wisselbeker is er nog een after party. In het regattadorp kan je doorlopend terecht voor een frisse pint.
 
17u40 start enkels (1000m) - 17u50 start dubbels (1000m) - 18u00 start 8+ boten. (2000m)
Yves De Jonge en Etienne Goormachtigh waren aanwezig als kamprechter en bedanken de Sportdienst van de stad Hasselt voor de zeer vlotte samenwerking.  Hieronder de uitslagen, waarbij rekening dient gehouden dat de tijden in 1X en 2X niet correct zijn, omdat de start gegeven werd door een hoogwaardigheidsbekleder met een startpistool (traditie), maar het pistool deed het niet en de ploegen starten op het neergaan van de rode vlag, maar dat werd uiteraard niet gehoord door de walkietalkie aan de aankomst, bij de start van de 8+ werd ook luid GO geroepen, waarop de chrono werd ingedrukt. De tijdverschillen aan de aankomst zijn wel correct. Dank ook aan het prachtige weer!
baanhasselt
 
Eer en glorie, daar gaat het om in de Hasselt Studenten Regatta. Vandaag streden teams van UHasselt, PXL en UCLL al voor de vijftiende keer voor de felbegeerde wisseltrofee. Maandenlang trainden ze bijna elke dag, met topmateriaal, en er waren binnen- en buitenlandse stages. Niets wordt nog aan het toeval overgelaten. En alle teams hebben ook een ‘geheim wapen’: de sterkhouders/toproeiers die in de spits hun ploeg naar de overwinning moeten leiden. Hogeschool PXL heeft de studentenregatta in Hasselt gewonnen. Het werd een spannende wedstrijd in het Albertkanaal. PXL won voor UCLL en Universiteit Hasselt. Het is de vierde keer op rij dat PXL wint. Ze hebben nu 7 van de 15 edities gewonnen. De regatta werd ook nu weer bijgewoond door vele studenten en supporters. Na de wedstrijden barstte op en rond de Tuikabelbrug in Godsheide een groot feest los.
 
 
07/07/2018 4e Vlaamse Roeiliga Student Regatta: Zomerregatta
 
http://www.vlaamse-roeiliga.be:80/?oid=10&pid=792&aid=59074&lg=2">

Op woensdag namiddag 7 februari ging in de Topsporthal in Gent in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport het 2e Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. Zowel roeiers als niet-roeiers vonden de weg naar het kampioenschap. Ook enkele scholen die deelnemen aan het scholenproject ergometerroeien tekenden present. 

Tussen 13.30u en 17u konden tijden geroeid worden, en naar het einde toe wou nog iedereen hun tijden proberen verbeteren. Uiteindelijk werden in hun categorie Vlaams Kampioen (250m): 

SVS VRLVlkampergoDames 2e graad: 56,8'' Jenna De Smet,Don Boscocollege Zwijnaarde 

Dames 3e graad: 52,4'' Maria-Alexandra Cool,Sint-Pietersinstituut 

Heren 2e graad: 41,4'' Maxim Cool,Don Bosco Sint-Denijs-Westrem 

Heren 3e graad: 45,6'' Bryan Claeys, PTI Eeklo

overzicht2015

overzicht2016b

2017OVERZICHT

 

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh