Jongerenwerking

Jongerenwerking 2020

 VRL

 

 

Clubreglement Jeugdsportfonds 2020

Klik op het logo voor het reglement

 

Affi KBRJeugdstage2020

Inschrijven via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Jongerenwerking 2019

 

Affi KBRJeugdstage2019

 

Op de jeugdstage waren 28 jongeren van KRB, TRT, KRCG, KRSG & ARV.
Begeleiders waren Nicole Vermeulen, Katia Rottiers, Chloé Hautekeete, Ken en Karen Baetslé en dan op zondag ook Willy De Man.
Gwenda Stevens was er enkel op zaterdag en Fernand Peeters was de beide dagen van dienst als huisfotograaf en begeleider van het botengebruik.
jongerenstage2019

Affi KBRJeugdstage2019

Inschrijvingen voor de jeugdstage via de link https://www.isbapp.be/lid/imember/f?p=108:2:0::::P2_COMP_CODE:KBR5236ST1

12/10 VRL-Jeugdroeihappening Gent - GRS

VRL

  Klik op het logo voor de volledige uitslag (78 deelnemers).


 Winnaar werd Mats Beuckelaers (GRS) in 3.05.91 voor Juul Peryn (GRS) 3.07.88 en Jules Vanoverschelde (TRT) 3.08.42.   Eerste meisje werd Phoebe Dewitte (KRNSO) 3.09.04 en Julie De Clercq (KRCG) 3.09.31.


 Het clubklassement werd gewonnen door GRS 44 ptn; KRNSO 29 ptn en KRCG 21 ptn.

 

10 boten raken onherstelbaar beschadigd door stormweer: roeiclub start crowdfunding

krnso1

De Oostendse roeiclub KRNSO is een crowdfunding gestart nadat tien roeiboten voor de jeugd ernstig beschadigd raakten. “De jeugdwerking komt in het gedrang. We hoopten dat de skiffs te herstellen waren, maar het verdict is zwaar. Ze zijn onherroepelijk beschadigd. De aankoop van tien nieuwe skiffs zal ons 30.000 euro kosten, een bedrag dat we niet zomaar voorhanden hebben in de club”, getuigt voorzitter Daniël Deweert.

Zaterdag 10 augustus was een stormachtige dag met rukwinden tot 100 kilometer per uur. De leden van de KRNSO, voluit de Koninklijke Roei- en Nautische Sport Oostende, besloten die dag binnen in het clubgebouw te trainen met onder meer ergometers. “Om plaats te maken hadden we een kar met tien skiffs buiten gezet. Zo’n kar weegt 250 kilo en is normaalgezien onwrikbaar wanneer de remmen opstaan. Maar de remmen waren blijkbaar niet bestand tegen dergelijke rukwinden”, doet bestuurslid en PR-manager Guy Vansteenkiste het verhaal.

Voorzitter Daniël Deweert en bestuurslid Guy Vansteenkiste bij de kapotte roeiboten van de jeugdreeksen.

krnso2

Guy Vansteenkiste toont de gaten in de skiffs. Die blijken onherstelbaar. Ramp

De kar met tien roeiboten schoof weg richting de trappen aan het kanaal en kantelde op het ponton. Het gevolg: verschillende roeiboten kraakten doormidden en andere vertoonden gaten en barsten in het polyester. “We hadden echt gehoopt dat de meeste skiffs te herstellen waren. Een exemplaar kost liefst 3.000 euro. Een expert kwam de schade opmeten, maar zijn oordeel was bikkelhard. De schade is te groot om te herstellen. Een ramp dus”, gaat Vansteenkiste verder. De skiffs werden gebruikt voor trainingen en wedstrijden van de jeugd. Er stond nog een kar met jeugdskiffs binnen in het gebouw, dus zijn er momenteel nog tien exemplaren over.

“Dit voorval brengt onze jeugdwerking in het gedrang”, pikt voorzitter Daniël Deweerdt in. “Wij kunnen niet zomaar 30.000 euro op tafel leggen om nieuwe skiffs te kopen. Dat geld hebben we niet zomaar voorhanden binnen de club. Ook de timing is hoogst ongelukkig, gezien er in september het Belgisch kampioenschap is en er volop getraind moet worden. Voorlopig moeten onze jonge leden zich behelpen met afwisselend te roeien op dezelfde skiff, maar dat is verre van ideaal”, voegt de voorzitter toe.

krnso3Bestuurslid Guy Vansteenkiste op de plek waar de kar met skiffs kantelde. In de achtergrond liggen de sloepen voor de Walvissloepenrace van zaterdag. 

Fundraising: De leden zijn aangeslagen door het voorval. “Maar tegelijkertijd zien we ook een ongelofelijke veerkracht bij hen. Ze steken de koppen bijeen en zetten acties op touw. We zijn een heus fundraisingproject gestart en hopen 30.000 euro te verzamelen. Intussen hebben al heel wat mensen een groot of klein bedrag gestort. We zijn daar ontzettend dankbaar voor”, voegt Guy Vansteenkiste weer toe. Sponsors Multitech en Benchmark Telecom zorgden elk al voor de financiering van een nieuwe skiff, waardoor er momenteel nog acht stuks nodig zijn. “We hopen zo snel mogelijk nieuwe skiffs te kunnen bestellen”, besluiten Guy en Daniël. Dit weekend gaat ook de jaarlijkse Walvissloepenrace door bij de KRNSO, een roeiwedstrijd tussen bedrijven uit de regio. Ook die inkomsten zullen worden aangewend voor nieuwe skiffs. Wie de roeiclub wil helpen, kan storten kan via deze link.    foto's: Bart Boterman

 

 

krcgloperkrcgroeier

 

 allroundcriterium VRL (jeugdduathlons en jeugdtriatlons)

 Klik op de afbeeldingen voor de eindstand 2019

 

 

Nationale testdagen voor 13-16 jarigen - 15 en 22 mei 2019
De VRL en LFA organiseerden 2 talentennamiddagen: op woensdagnamiddag 15 mei werden de testjes afgenomen in Gent en op woensdag 22 mei in Hazewinkel. 
Er namen 59 enthousiaste roeiertjes (45 jongens en 14 meisjes) deel.
De roeiers werden gemeten, gewogen, getest op lenigheid, kracht, explosiviteit, snelheid en ergometerroeien. 
De testdag werd afgesloten met een 12’ durende coopertest.
Dankzij de hulp van de vele aanwezige coaches konden alle testen vlot afgenomen worden via een doorschuifsysteem voor de 7 verschillende groepen.
Er werden een aantal knappe resultaten geboekt. Het doel van deze testdag was om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van onze volledige populatie 14-16 jarige roeiers. 
Dit is tevens een verplichte opdracht van Sport Vlaanderen.
Bedankt aan alle clubs, roeiers en coaches voor hun aanwezigheid en inzet!
testmei2019atestmei2019b

 

Jongerenwerking 2018

13/10/2018 Jeugdroeihappening VRL - KRCG

VRL

 

 Klik op nevenstaand logo voor de volledige uitslag. 

 Winnaar werd Emile Bertoe Dewachter (TRT) in 3.11.91 voor Thim De Blauwe (KRNSO) 3.11.92 en Jules Vanoverbeke (TRT) 3.13.27. Eerste meisje werd Marit Janssens (KRNSO) 3.16.00. Driessen Daan en Cis Engelbrecht deden als 10-jarigen afwisselend deel als stuurman. 

 Het clubklassement werd gewonnen door KRNSO 33 ptn; GRS 25 ptn en KRSG en TRT 21 ptn. 

 

 

krcgloperkrcgroeier

 

 allroundcriterium VRL (jeugdduathlons en jeugdtriatlons)

 Klik op de afbeeldingen voor de eindstand 2018

 

 

 

Affi KBRJeugdstage2018

 

Inschrijvingen voor de jeugdstage via https://www.isbapp.be/lid/imember/f?p=108:2:0::::P2_COMP_CODE:KBR5236ST1

 

16/05/2018 - NATIONALE TESTDAG 14-16 JARIGEN - VRL (GENT) 

testdagjeugdDe Vlaamse Roeiliga organiseerde op woensdagnamiddag 16 mei een testdag voor 14-16 jarigen in Gent. Naast het detecteren van talenten is de doelstelling een exact beeld te krijgen van het potentieel roeiers en roeisters in België. Doelgroep zijn roeiers en roeisters geboren in 2002 – 2003 – 2004 – 2005. 
 

De verschillende testjes werden afgenomen in en om GRS Gent. 70 roeiers en roeisters uit 7 Vlaamse en 2 Waalse clubs gaven het beste van zichzelf op deze warme lentedag: 27 veertienjarige jongens, 18 zestienjarige jongens, 9 veertienjarige meisjes en 16 zestienjarige meisjes. De roeiers werden gemeten, gewogen, getest op lenigheid, op armkracht, op coördinatiekracht, op snelheid en legden een ergometertest af. De testdag werd afgesloten met een 12’ durende coopertest op de piste in de Blaarmeersen. Dankzij de hulp van de aanwezige coaches (VRL 6, LFA 2) en begeleiders van VRL, konden alle testjes vlot afgenomen worden via een doorschuifsysteem voor de verschillende groepjes. Er werden een aantal knappe resultaten geboekt. Het doel van deze testdag was om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van onze volledige populatie 14-16-jarige roeiers. Dit is tevens een verplichte opdracht van Sport Vlaanderen. Bedankt aan alle clubs, roeiers en coaches voor hun aanwezigheid en inzet.

 

Jongerenwerking 2017

hoofdingKBRJeugdstage2017

Het allroundcriterium 2017 van de Vlaamse Roeiliga kende volgende erepodia: 

JW12: Julie De Clercq (KRCG) 402 ptn, Cato Vanheste (KRNSO) 396 ptn en Marit Janssens (KRNSO) 375 ptn; JM12: Siebe De Vil (TRT) 411 ptn, Thim De Blauwe (KRNSO) 396 ptn en Tibe Peene (KRNSO) 353 ptn; JW14: Cara Deweert (GRS) 400 ptn, Eline Devisch (BTR) 399 ptn en Jitske Lecomte (BTR) 390 ptn; JM14: Billie Dewitte (KRNSO) 404 ptn, Maxim Puelinckx (KRSG) 369 ptn en Mil Blommaert (TRT) 353 ptn. KRNSO won het clubklassement bij JW12, JM12 en JW14, KRSG won bij de JM14. Voor de volledige uitslag > klik op het logo.

NATIONALE TESTDAG 14-16 JARIGEN - 17 MEI 2017

testdag2017

Op woensdag 17 mei organiseerden de VRL en LFA een federale testdag voor 14-16 jarigen. De verschillende testjes werden afgenomen in en rondom K.R. Club Gent. 56 roeiers uit 12 verschillende clubs gaven het beste van zichzelf op deze hete zomerdag: 25 14-jarige jongens, 15 16-jarige jongens, 7 14-jarige meisjes en 9 16-jarige meisjes.
De roeiers werden gemeten, gewogen, getest op lenigheid, op armkracht, op coördinatiekracht, op snelheid en legden een ergometertest af. De testdag werd afgesloten met een 12’ durende coopertest op de piste in de Blaarmeersen. Dankzij de hulp van de vele aanwezige coaches konden alle testjes vlot afgenomen worden via een doorschuifsysteem voor de 7 verschillende groepjes.
Er werden een aantal knappe resultaten geboekt. Het doel van deze testdag was om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van onze volledige populatie 14-16 jarige roeiers. Dit is tevens een verplichte opdracht van Sport Vlaanderen. Bedankt aan alle clubs, roeiers en coaches voor hun aanwezigheid en inzet!

Jongerenwerking 2016

jeugdstage2016Voor 13- en 14-jarigen - iedereen welkom, sterk of minder sterk...  klik op de afbeelding voor een aantal foto's; genomen door Ferdinand Peeters.

Jongerenwerking 2015

Tijdens het weekend van 24 en 25 oktober vond in het Blosocentrum van Hazewinkel een stage plaats voor jongeren. 39 jongeren van 13-14 jaar, namen hieraan deel om hun techniek te verbeteren, tips te krijgen inzake voeding voor en na een wedstrijd en hun leeftijdsgenoten op een speelse manier beter te leren kennen, wat ten goede kan komen voor latere selecties. Hieronder de deelnemers (met een klik op de foto, kan je een fotosessie bekijken, gerealiseerd door Fernand Peeters).

 

jeugdstagegroep

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh