Kies uw taal

Recent news

PARA-ROWING ook in België – PARA-ROWING aussi en B...
11 juli 2017 07:56PARA-ROWING ook in België – PARA-ROWING aussi en Belgique – PARA-ROWING also in Belgium

Wat is PARA-ROWING? Para-roeien is open voor zowel mannelijke als vrouwelijke roeiers met een handi [ ... ]

COUPE DE LA JEUNESSE 2017
22 feb 2017 12:15COUPE DE LA JEUNESSE 2017

 Klik logo links > uurschema+entries/klik logo rechts > entries land  Cliquez log [ ... ]

Binnenkort - prochainement - soon
04 okt 2015 15:30Binnenkort - prochainement - soon

26/8/2017 - GOLDENRIVERTOCHT - VVR  Programma: klik op afbeelding    programme: cl [ ... ]

Belgen in buitenland-Belges à l'étranger-Belgians ...
15 mrt 2017 17:40Belgen in buitenland-Belges à l'étranger-Belgians abroad

2-6/8/2017 WK JUNIOR - TRAKAI (LIT)  Belgische  deelnemers-participants belges-b [ ... ]

Wereldkampioenschappen

WERELDKAMPIOENSCHAPPEN SENIOR

wksen2017

Voorzitter van de jury: Patrick Rombaut

wrch2017

Klik op bovenstaande afbeelding voor het laatste nieuws (Engels).

scerba

 

In 1962 werden de eerste Wereldkampioenschappen in de geschiedenis van de roeisport in de open categorie voor heren georganiseerd, de Wereldkampioenschappen voor dames kwamen 12 jaar later tot stand, in 1974. De evenementen voor lichtgewicht heren werden toegevoegd in 1974 en de evenementen voor lichtgewicht dames in 1985. In 2002, deed het G-roeien zijn intrede in de internationale roeiscene.

De Wereldkampioenschappen Roeien zijn het grootste jaarlijkse World Rowing evenement en het belangrijkste van het seizoen. Het vindt plaats op het einde van het seizoen.
De regatta is verspreid over acht dagen en hanteert een progressiesysteem van schiftingen tot finales en verzekert voldoende rusttijd voor de atleten in de diverse bootklassen.
In een Olympisch jaar worden de Wereldkampioenschappen beperkt tot de internationale, niet-olympische bootklassen en worden geroeid in combinatie met de Wereldkampioenschappen Junioren.
De olympische bootklassen zijn: Heren (M) 1x, 2x, 2-, 4x, 4-, 8+ / Dames (W) 1x, 2x, 2-, 4x, 8+ / Lichtgewicht Heren (LM) 2x, 4- / Lightgewicht dames (LW) 2x.

Klik op de jaartallen hieronder voor info over de WK's in die periode:

2014 15 16

 

 

 

 WERELDKAMPIOENSCHAPPEN u23

wk 23 2017

wk 23 2017B

 Belgische kamprechter: Lieven Malisse

 Klik op nevenstaand logo voor meer informatie

 

De "onder 23 jaar"-competitie bestaat sinds dertig jaar. Voor de eerste maal georganiseerd in Macon (Frankrijk), onder de benaming "Match des Seniors" en nadien onder de benaming "Nationscup" in 1992. Een buitengewoon congres van de FISA in Dubrovnik (Croatië), verleende de reclassering van status van "Wereldkampioenschappen voor minder dan 23-jaar". Deze wereldkampioenschappen zijn toegankelijk voor alle aangesloten federaties.  Een roeier mag deelnemen aan een wedstrijd voor u23 tot 31 december van het jaar dat hij 22 jaar werd.
 

Klik op de jaartallen hieronder voor info over de WK's in die periode:

2014 15 16

WERELDKAMPIOENSCHAPPEN JUNIORES

wkjun2017

wkjun2017B

 Belgische kamprechter: Gwenda Stevens - voorzitter jury: Patrick Rombaut

 Klik op nevenstaand logo voor meer informatie.

 

Traditioneel nemen iets minder dan 50 landen deel aan dit kampioenschap met bijna 600 concurrerende jongeren. Er bestaat geen twijfel over dat de Junior Kampioenschappen spannend zijn. Er is een geest van jeugdige uitbundigheid die niet kan worden vervalst. Het is de ongeremde vreugde wanneer de atleten hun wedstrijden winnen. Het is ook de absolute teleurstelling op de gezichten en in de woorden van diegenen die verliezen. Het is het gezin dat meereist, dikwijls duizenden kilometers, om hun familieleden te steunen. Het zijn de tranen vergoten door vreugdevolle coaches. Het is de absolute vastberadenheid van ouders om ervoor te zorgen dat ze geen moment moeten missen. De Junior Wereldkampioenschappen lanceren een aantal toekomstige sterren. Het is de grootste regatta voor junioren en de meeste deelnemers roeien voor de eerste maal op internationaal niveau. Het Junior Roeien wordt ondersteund door de "1 euro per zitje" verzameld tijdens elke FISA World Rowing Masters Regatta, en draagt bij tot de ontwikkeling van programma's voor junioren.

De Junior Wereldkampioenschappen zijn een jaarlijks evenement voor roeiers van 18 jaar of jonger. Het omvat 13 bootklassen en is een 5-daagse competitie met een progressie systeem van schiftingen tot finales. In een Olympisch jaar worden de Junior Wereldkampioenschappen gecombineerd met de Wereldkampioenschappen.

Klik op de jaartallen hieronder voor info over de WK's in die periode:

2014 15 16

 

WORLD MASTERS

De Wereldkampioenschappen Masters zijn een jaarlijks evenement voor roeiers van 27 jaar of ouder. Roeiers nemen deel in verschillende leeftijdscategorieën beginnend met de “A”-klasse voor roeiers met de minimumleeftijd van 27 jaar. De categorieën lopen verder door tot categorie “K” voor ploegen met de gemiddelde leeftijd van 85 of meer.

Er is geen progressie systeem dus de winnaar van iedere reeks ontvangt een medaille. Het is een 4-daags evenement met inbegrip van deelname van gemengde ploegen op de laatste dag

2017masters

Belgische kamprechters: Jean-Pierre Follet en Martine Dimouawa (Kameroen)

World Rowing lanceert Masters Regatta Club Trophy
Masters roeiers hebben nu een kans om iets terug te geven aan hun roeivereniging, met de nieuw opgerichte World roeien Masters Regatta Club Trophy. Voor meer info, klik op onderstaande foto.

foto

Regatta© Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

 

Klik op de jaartallen hieronder voor info over de World Masters in die periode:

2014 15 16

Wereldkampioenschappen Zee-roeien

De Wereldkampioenschappen Zee-roeien zijn een jaarlijks evenement waarbij men deelneemt in boten specifiek ontworpen voor zee-roeien. Het parcours is driehoekig en gemarkeerd met boeien om de ploegen te navigeren. Het wordt georganiseerd aan een strand. Er zijn geen wedstrijdbanen. Dit 3-daags evenement vindt meestal plaats in oktober.

2017coastal

seawk

Belgische kamprechter: Paul Wouters

 

 

 

coastaltitel

Voor meer informatie: klik op onderstaande foto. Gwenda Stevens was er kamprechter. Er zijn geen Belgische deelnemers.

coastalfoto

 

2015coastalLima

 

Klik op het logo voor het bulletin

Belgisch kamprechter: Peter van Belle

 

Login

Contact

Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78

M. Gwenda Stevens