Studentenroeien

VRL International Student Regatta
fotovrlstudregHet begin van volgend academiejaar starten we in schoonheid.

Op woensdagnamiddag 18/10/2017 gaat in Gent opnieuw de International Student Regatta door. Studenten: Maak een gemengd team in 8+ of C4+ en schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! 

De wedstrijden zijn in toernooivorm: tijdens de poules wordt er 1-1 gevaren, om zich te plaatsen voor de finales per 3. Alle wedstrijden gaan door over 250m, spektakel verzekerd.

Wegens de zonsondergang beginnen de wedstrijden reeds om 16u. De finales starten om 17u30 en de prijsuitreiking om 18u30. Daarna kan rustig blijven hangen worden aan de bar, of wat studentikozer vertier opgezocht worden. Alle info en het wedstrijdreglement vind je met een klik op onderstaande affiche.

regatta

 

Studentenroeien 2017
studroeiNa een academiejaar lang te leren roeien komt er binnenkort weer een einde aan het studenten roei jaar. Vele geïnteresseerde studenten leerden de sport kennen in een van de clubs die hiervoor open stonden. VVR, KRSG, KRCG, GRS, de samenwerking tussen ARV, TRT en OAR, en natuurlijk mogen we de continue inspanningen van de Hasseltse hogescholen en universiteiten niet vergeten.
Nogmaals bedankt aan alle studenten en vrijwilligers die zich hiervoor dit jaar inzetten. Hopelijk zien we elkaar volgend academiejaar opnieuw terug.

 

Hasselt International Student Regatta - 30 april 2017
studreghassOp zondag 30 april ging in Hasselt de International Student Regatta door. Dit is een nieuwe uitbreiding van hun jaarlijkse pre-regatta en staat nu open voor alle studententeams.
De wedstrijd was over 500m in mixed 8+ boten.
Naast de wedstrijd zelf waren er tal van nevenactiviteiten, met studenten DJ’s en gratis drank.
Door een laag inschrijvingsaantal werd het opnieuw een Hasselts onderonsje om de plaatsen voor de regatta van 11/05 vast te leggen. Ondanks een gevoelige rugwind had PXL vooral veel tegenstand van UHasselt in de roeiraces. PXL mocht als winnaar eerst de baan kiezen en zij kozen voor baan 1 aan de kant van Genk. UCLL zat in het midden op baan 2, terwijl UHasselt baan 3 kreeg toegewezen. Op woensdag 11 mei 2017 volgt de echte regatta, waarvoor iedereen op scherp staat, met als uitvalsbasis de Tuikabelbrug in Godsheid

 
Klik op onderstaande afbeelding voor de uitslag van de
1ste Internationale Studentenregatta in Gent
studregaff
 

Beste student-en-roeier,

Het 2e semester van het academiejaar 2016 – 2017 zal weldra beginnen, en het is een ideaal moment om een overzicht te maken van wat nog komen gaat binnen het studentenroeien in Vlaanderen en daar buiten.

Specifiek voor studenten zijn er de volgende wedstrijden:

 • 2e Groot Vlaams Studenten Kampioenschap Ergometerroeien (Gent)    22/03/2017
 • Ghent University International Student Regatta (Gent)                         07/04/2017
 • Hasselt Studenten Regatta (Hasselt)                                                   11/05/2017
 • 3e Vlaamse Roeiliga International Student Regatta                              XX/10/2017

 

2e Groot Vlaams Studenten Kampioenschap Ergometerroeien (Gent)    22/03/2017

Voor de 2e keer ging op 22/03/2017 aan in de GUSB aan de watersportbaan in Gent het Groot Vlaams Studenten Kampioenschap Ergometerroeien door. Dit was een onderdeel van het GVSK, georganiseerd door Studentensport Vlaanderen, waarbij alle finales van de verschillende sporten tussen hogescholen en universiteiten bekampt worden. Op deze dag is het een bedrijvigheid van jewelste in en rond de sportfaciliteiten van de Gentse hoger onderwijsinstellingen, studenten uit gans Vlaanderen komen er om voor hun sport en school medailles en bekers te winnen.

In de pingpongzaal van de GUSB gingen tijdens de middag de voorrondes door. Naast enkele roeiers namen ook niet-roeiers aan de wedstrijd deel. Met wisselend succes. Ondanks een stijgende kwaliteit van de roeiers, en roeiers uit gans Vlaanderen: Gent, Brugge, Antwerpen en Limburg, was het totale aantal roeiers niet erg groot. Hopelijk krijgt deze studentikoze wedstrijd meer aandacht in het roei milieu en vinden de komende jaren meer studerende roeiers en roeiende studenten de weg naar het GVSK.

De 5 beste deelnemers mochten door naar de finale, waar het niveau erg hoog lag en het beste deed vermoeden. In een volle zaal met een laaiend enthousiast publiek namen eerst de dames en dan de heren het tegen elkaar op. In een uiterst spannende finale (op 300m van de meet lagen de eerste drie dames nog op 1m van elkaar) won Axelle Boels voor Universiteit Gent de finale over 1000m in 3:35:9, met 2 seconden voorsprong op de 2e. Bij de heren was de overwinning voor Ruben Claeys van Universiteit Gent iets meer afgetekend, hij legde de 1000m af in 3:02:3. Hieronder de verschillende resultaten.

Proficiat aan de organisatie van Studentensport Vlaanderen, alle deelnemers, finalisten en uiteraard de winnaars. Hopelijk motiveren ze meer mensen om volgend jaar ook deel te nemen. Alleen al de finale roeien voor een volle zaal joelende supporters zou voldoende moeten zijn.

Dames

1.      Axelle Boels, Universiteit Gent                                   3:35:9

2.     Gwenaël De Leenheer, Universiteit Gent                     3:37:1

3.     Chloë Ruytinx, PXL Hogeschool                                  3:38:4

4.     Amber Van Lint, Arteveldehogeschool                         3:42:0

5.     Lise Marie Schroven, KU Leuven                                 4:21:4

Heren

1.      Ruben Claeys, Universiteit Gent                                 3:02:3

2.     Stef Van Petegem, PXL Hogeschool                             3:06:6

3.     Wesley Joris, PXL Hogeschool                                     3:10:1

4.     Kevin Cooremans, PXL Hogeschool                             3:17:8

5.     Wouter Van Cauwenberghe, Universiteit Gent              3:18:8

Een woordje uitleg:

Het GVSK wordt door de studentensport federatie jaarlijks georganiseerd voor alle verschillende studentensporten in de GUSB in Gent. Dit jaar is het roeien voor de 2e keer van de partij: de wedstrijd tot Vlaams Studentenkampioen ergometerroeien. Vorig jaar was dit Frederick Tison van UGent/ Gentse RS. Meer info en inschrijvingen: https://www.studentensportvlaanderen.be/roeien.

De Universiteit Gent organiseert voor haar 200 jarig bestaan een internationale roeiwedstrijd. Op de vooravond van de regatta van de Gentse RS gaan in Gent de wedstrijden door in 4 en 8+. Meer info en inschrijvingen op: http://www.gentsers.be/guisr.html.

Naast deze specifieke studentenwedstrijden zijn er uiteraard nog tal van andere competitiewedstrijden en recreatieve activiteiten open voor alle studenten, te beginnen met de Brugge Boat Race op 25 & 26/02/2017. 

 

Op 08/02/2017 ging in de Topsporthal in Gent het eerste Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholen door in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport. Het kampioenschap stond open voor jongens en meisjes van het 2e en 3e graad secundair onderwijs en ging over 200m. In deze eerste editie was de opkomst ok, maar het enthousiasme van de deelnemers was oorverdovend. Na een ganse middag roeien waren er medailles voor volgende winnaars/ Vlaams Kampioenen:

Meisjes 2e graad:

 1. Mirthe Byl, 53.8'' OLVP Bornem


Meisjes 3e graad: 

 1. Siene Van Loo, 42.3" Mariagaard Wetteren
 2. Renée Lievens, 43.7" Sint Jozefhumaniora Brugge
 3. An Telemans, 49.8" Sint Jan Bergmanscollege Genk


Jongens 2e graad:

 1. Liam Sprangers, 36.2" Erasmus De Pinte
 2. Michiel Larmuseau, 38.1" Sint Jozefinstituut Geraardsbergen
 3. Jayda Masudi, Atheneum Boom en Jef Janssen Sint Jan Bergmanscollege Genk, 39.2"


Jongens 3e graad:

 1. Xander Deweert, 32.3" Erasmus De Pinte
 2. Benjamin De Catelle, 32.5" Don Bosco Zwijnaarde
 3. Thomas Junior Michiels, 37.7" Atheneum Boom


Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers! Ook een dikke proficiat aan de roeiende leerkrachten.

SVSVlKampErgo

Klik op onderstaande jaartallen voor de jaaroverzichten

overzicht2015

overzicht2016b

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh

© 2018 K.B.R. | F.R.B.A.