BOIC

 

Als federatie kan u in het kader van het voordelenprogramma van het BOIC genieten van uitzonderlijke voordelen bij onze partners.

Win tickets voor de AG Memorial Van Damme!

Wilt u op vrijdag 31 augustus een zitje in het Koning Boudewijnstadion en er o.m. onze Belgische trots en Olympisch kampioene zevenkamp, Nafi Thiam, en de broers Borlée aan het werk zien? Neem dan deel aan onze wedstrijd en maak kans op één van de 5 duo tickets voor de AG Memorial Van Damme. De atleten zullen er alles aan doen om de records op scherp te zetten. Bovendien maakt u kans op de hoofdprijs en mag u aanschuiven aan het buffet in het Olympisch huis voor aanvang van het evenement.

De AG Memorial Van Damme is zonder twijfel één van de grootste sportevenementen in België met een internationale uitstraling en dito media-aandacht. Jaarlijks tekenen ruim 40.000 toeschouwers present om de beste Belgische atleten en internationale vedetten aan het werk te zien, en meer dan 300 tv-stations zenden hun prestaties uit op televisie. Naast een top-atletiekmeeting is de AG Memorial in de loop der jaren uitgegroeid tot een feest voor alle sportliefhebbers, met een uitgesproken gemoedelijk en familiaal karakter.

Hans De Cuyper, CEO: "AG Insurance leent zijn naam nu al drie jaar aan de AG Memorial Van Damme. Wij zijn erg blij en trots dat we dit evenement mogen ondersteunen. Wij zien de AG Memorial Van Damme als een uithangbord, een visitekaartje dat mensen aanzet om te sporten – ongeacht hun niveau – en aan atletiek te doen in het bijzonder.

Zo neemt u deel aan de wedstrijd

Stuur voor donderdag 26 juli 2018, 10u00 een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de vermelding van “AG Memorial Van Damme”, uw naam, voornaam, adres, e-mail, telefoonnummer en antwoord op volgende vragen:

1. Wat is de slogan van AG Insurance? (Tip: www.aginsurance.be)

2. Hoeveel inzendingen zullen wij ontvangen tegen donderdag 26 juli 2018 – 10:00?

De winnaars worden na afloop van de wedstrijd persoonlijk op de hoogte gebracht. Niet gewonnen, hier kan u nog tickets kopen.

Mvg,

TEAM BELGIUM

PERSCOMMUNIQUÉ

Olav Spahl volgt Eddy De Smedt op als Director Elite Sport van het BOIC

BRUSSEL, 23 APRIL 2018

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) verwelkomt Olav Spahl in zijn team. Olav Spahl gaat vanaf 3 september aan de slag als Directeur Elite Sport. Hij volgt Eddy De Smedt op die eind dit jaar met pensioen gaat.  Hij zal mee de visie en de strategie van het departement Topsport van het BOIC bepalen.

Olav Spahl werkt momenteel bij het Duits Olympisch Comité waar hij een departement van 10 personen leidt. Daar is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor 18 «Olympic support centers» , 2 «Institutes  for applied training and science technology» en voor de «Coaches academy». Hij maakte deel uit van de Duitse delegatie (o.m. als Deputy chef de mission) tijdens de Olympische Spelen van Londen, Sotsji, Rio en PyeongChang.

Daarvoor werkte hij voor de Duitse zwemfederatie als Technisch Directeur.

Olav Spahl is 43 en heeft de Duitse nationaliteit. Tijdens de zomer zal hij samen met zijn partner naar België verhuizen en gebruik maken van deze periode om Nederlands te leren en zijn Frans bij te schaven.

“We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend cv en palmares in  de sportwereld. Het was dus moeilijk om een keuze te maken, “ vertelt Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC. ”Ik wil alle kandidaten bij deze nog eens bedanken voor hun tijd en hun inspanningen.

Olav Spahl combineert een grote ervaring in topsport, olympische beweging en management. Hij heeft een passie voor de sport en heeft al bewezen over alle kwaliteiten te beschikken om in een professionele context zijn verantwoordelijkheden met enthousiasme in te vullen.”

Eddy De Smedt: “Als coach en verantwoordelijke voor Olympische support centers, kent Olav de topsport vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien heeft hij ervaring binnen meerdere Olympische delegaties, zowel Zomer als Winter. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij uitstekend zal kunnen samenwerken met mijn huidige team.
De enkele maanden die we samen zullen doorbrengen, moeten hem toelaten de bijzonderheden van het Belgische topsportlandschap te doorgronden en de belangrijkste topsportactoren persoonlijk te leren kennen.
Team Belgium gaat voor topprestaties op het hoogste niveau, en daar zal Olav -  in nauwe samenwerking met de gemeenschappen en de sportadministraties - zijn steentje toe bijdragen.”

Olav Spahl : «Ik dank het BOIC voor het vertrouwen dat het in mij stelt en ik verheug me erop om te werken voor Team Belgium. Onze belangrijkste prioriteit zal zijn om samen met alle betrokken partijen succesvolle strategieën te bepalen om zo het aantal Belgische atleten in de wereldtop (Top 8) op de Olympische Spelen te verhogen.”

TEAM BELGIUM: exclusieve voordelen

Als federatie kan u in het kader van het voordelenprogramma van het BOIC genieten van uitzonderlijke voordelen bij onze partners.

In november vorig jaar waren Tom Waes en Dominique Monami te gast tijdens de jaarlijkse Team Belgium stage op Lanzarote. AG Insurance, partner van het BOIC, had het gezicht van VRT-zender Eén en de Olympische tenniskampioene uitgenodigd om er onze Belgische atleten uit te dagen met een aantal challenges. Wij maakten er een wedstrijd van. Wie deelneemt kan een praktische Salomon rugzak winnen.

Dit moet u doen om kans te maken op één van de 10 Salomon rugzakken :

Bekijk de videofilm  waarin onze taekwondoka’s worden uitgedaagd door Dominique Monami en beantwoord onze wedstrijdvragen.

Stuur vóór maandag 7 mei 2018 – 10u00 een e-mail met uw naam, voornaam, taal, geslacht en antwoord op onderstaande wedstrijdvragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als vermelding “AG Challenge”.

De twee wedstrijdvragen zijn :
1. Wat betekent 'taekwondo'?
2. Hoeveel personen zullen hebben deelgenomen aan deze wedstrijd op de afsluitdatum (7 mei 2018)?

Mvg,

TEAM BELGIUM

 

 

Als federatie kan u in het kader van het voordelenprogramma van het BOIC genieten van uitzonderlijke voordelen bij onze partners.

Win tickets voor het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek

In de lente van 2018 is Antwerpen van 13 tot 15 april gaststad voor het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Eén week voor het wereldkampioenschap - van 4 tot 10 april - staan op dezelfde locatie de World Age Group Competitions op het programma. Hier komen de beloftevolle jongeren in actie. Wilt u onze Belgische top aan het werk zien en een gratis duo ticket winnen, doe dan mee aan onze wedstrijd.

Kans maken op één van de 10 duo tickets doet u zo :

Stuur vóór vrijdag 30 maart 2018 – 10u00 een e-mail met uw naam, voornaam en antwoord op onderstaande wedstrijdvragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als vermelding “ACROBATICS”.

De twee wedstrijdvragen zijn :

  1. 1. Waar in Antwerpen vindt het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek plaats?
  2. 2. Hoeveel inschrijvingen zullen wij ontvangen hebben op vrijdag 30 maart 2018 – 10:00?

U bent niet bij de gelukkigen, niet getreurd er zijn nog tickets beschikbaar via https://www.teleticketservice.com/tickets/2017-2018/wk-acro-2018

Over acrobatische gymnastiek
Acro is een gymnastiekdiscipline die uitgevoerd wordt in teamverband en waarbij er geturnd wordt op een verende gymnastiekvloer. In deze gymnastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met salto’s, tumbling en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. In deze discipline behoort België bij de absolute wereldtop. Uitgebreide informatie vindt u op www.acrobatics2018.com.

Win een exclusieve Team Belgium Samsonite koffer

Sinds 26 februari zijn de atleten die deelnamen aan de Winterspelen van PyeongChang terug in Belgenland. Zij kwamen naar huis met één mooie medaille, de historische zilveren medaille gewonnen door Bart Swings. 20 jaar, sinds de Spelen van Nagano in 1998, was het geleden dat België een medaille won op de winterspelen. Om dat te vieren, schenken wij een exclusieve Team Belgium Samsonite reiskoffer weg.

U wil net als Bart Swings ook reizen in stijl met zo’n exclusieve Samsonite reiskoffer, beantwoord dan onderstaande wedstrijdvragen en stuur vóór vrijdag 30 maart 2018 - 10u00 een e-mail met naam, voornaam en antwoord op onderstaande wedstrijdvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als vermelding “SAMSONITE”.

De 2 wedstrijdvragen zijn:

  1. 1. Wat betekenen de Koreaanse tekens op de Team Belgium koffer?
  2. 2. Hoeveel deelnames zullen wij ontvangen op vrijdag 30 maart 2018 – 10:00?

Mvg,

TEAM BELGIUM

Klik op onderstaand logo voor het organogram van het BOIC met zijn commissies

logo

Follow Us

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh